BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDünyanın bir numaralı banka soyguncuları----

Dünyanın bir numaralı banka soyguncuları

Dünyanın bir numaralı banka soyguncuları
18 Şubat 2021 - 08:55 www.finansgundem.com

Kuzey Koreli üç bilgisayar korsanı, 1.3 milyar dolarlık soygunla suçlanıyor.

ABD'de, 3 Kuzey Kore vatandaşı bilgisayar korsanı hakkında, 1.3 milyar dolar değerinde soygun girişimi suçlamasıyla dava açıldı. Kuzey Koreli üç bilgisayar korsanı, bankaları soymakla suçlanıyor. Amerikalı yetkililerin gözetiminde olmayan bu üç kişi, zararlı dijital paraları piyasaya sürmekle de suçlanıyor.

Söz konusu üç kişi, Türkiye dahil 99 ülkede binlerce bilgisayarı etkileyen Wannacry siber saldırısının da düzenleyicileri arasında gösteriliyor. Wannacry saldırısı, İngiltere ve İskoçya'da Ulusal Sağlık Sistemi'nin (NHS) çökmesine neden olmuştu.

Suçlamaları açıklayan, Adalet Bakanlığı'nın en üst düzey isimlerinden John Demers, Kuzey Kore'nin "bayrağı olan bir suç örgütüne dönüştüğünü" söyledi. Adalet Bakan yardımcısı John Demers'ın, Kuzey Koreli hackerlar "dünyanın bir numaralı banka soyguncuları" olarak gösterdi.

BANKALARI DOLANDIRIYORLAR

Kim Il, Park Jin Hyok, ve Jon Chang Hyok isimli üç şüpheli, iddianamede, bankaları dolandırmak için plan yapmakla suçlanıyor.

Suçlanan Kuzey Korelilerden Park Jin Hyok isimli kişi, Sony Entertainment şirketine yapılan hacker saldırısındaki rolü nedeniyle de suçlanmıştı. Kuzey Kore siber saldırı yeteneğini, tekrar tekrar, zorda olan ekonomisini desteklemek için kullandı. Bu saldırılar sonuç da verdi. Son banka hacklemeleri ile 1 milyar dolardan fazla gelir ettiler. Aynı ekip kısa bir süre önce de aşı üretici firmaların sistemlerine saldırarak formülleri çalmaya kalkışmıştı.

ABD'de hakimle flörtleşen soyguncu viral oldu

 

800 bin liralık altın çalan 3 soyguncu tutuklandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)