BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDünyanın altın merkezinde kripto para yatırımları----

Dünyanın altın merkezinde kripto para yatırımları

Dünyanın altın merkezinde kripto para yatırımları
28 Haziran 2021 - 19:07 www.finansgundem.com

25 bin tonluk altın rezerviyle dünyanın altın merkezi olarak bilinen Hindistan’da kripto para yatırımları her geçen gün artıyor. Bitcoin destekçileri kripto paraların piyasa düzenlemesi endişelerini aşacağına inanıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para meraklılarının Bitcoin'in dijital altına eşdeğer olduğu düşüncesi altın piyasasının göbeğinde de yankı buluyor. Bloomberg International’ın haberine göre 25 bin ton altına ev sahipliği yapan Hindistan’da kripto paraya yapılan yatırımlar geçen yıl yaklaşık 200 milyon dolardan 40 milyar dolara yükseldi. Habere göre Hindistan Merkez Bankası’nın kripto paralara karşı tavır almasına ve işlem yasağı önermesine rağmen gerçekleşti.

32 yaşındaki girişimci Richi Sood altından kripto para yatırımına dönen yatırımcılardan birisi. Sood Aralık ayından bu yana Bitcoin, Dogecoin ve Ether’e 1 milyon rupiden (13.400 dolar) fazla para yatırmış.

Zamanlama konusunda şanslı olan girişimci Şubat ayında Bitcoin 50 bin dolar civarındayken yatırımlarının bir kısmını nakde çevirmiş. Sood en son kripto para krizi sırasında da geri alım yaparak eğitim alanındaki girişimi Study Mate India’nın denizaşırı genişlemesini hedefliyor.

Sood, “Paramı altın yerine kriptoda tutmayı tercih ediyorum. Kripto kısa vadede gayrimenkul veya altına göre daha şeffaf” ifadelerine yer verdi.

Şu anda sayıları toplamda 15 milyondan fazla Hindistanlı kripto para yatırımcılarını etkinliklerini giderek artarak piyasanın önemli bir parçası haline geldi. Bu rakam, ABD'deki kripto para ticareti yapan 23 milyonluk yatırımcı sayısını yakalama eğiliminde. Finansgundem.com’da yer alan habere göre geçtiğimiz gün dev kripto borsası Binance’i yasaklayan İngiltere'de ise kripto para yatırımcı sayısı sadece 2,3 milyon.

Hindistan'ın ilk kripto para borsasının kurucu ortağı, Hindistan'daki kripto para yatırımcılarının 18-35 yaş aralığında olduğunu söylüyor. Dünya Altın Konseyi’nin son verileri, 34 yaşın altındaki Hindistanlı yetişkinlerin altın iştahının yaşlı tüketicilere göre daha az olduğunu gösterdi.

Hindistan’daki piyasa düzenlemesi konusunda hükümetle yapılan görüşmelerde sektörü temsil eden ve ZebPay'in Kurucusu Sandeep Goenka, "Kriptoya yatırım yapmayı altından çok daha kolay buluyorlar, çünkü süreç çok basit. İnternete girersiniz, kripto satın alabilirsiniz, altının aksine doğrulamak zorunda da değilsiniz" ifadelerine yer verdi.

Kripto paraların daha geniş bir şekilde benimsenmesini zarar veren en büyük engellerden biri piyasa düzenleyicileri konusundaki belirsizlik. Geçen yıl, Hindistan Yüksek Mahkemesi bankacılık kuruluşları tarafından kripto ticaretini yasaklayan 2018 kuralını iptal etti ve bu da bir ticaret dalgalanmasına neden oldu.

Ancak yetkililer kripto para birimlerini benimseyen bir işaret göstermiyor. Ülkenin merkez bankası varlık sınıfı hakkında "büyük endişeleri" olduğunu söylüyor. Altı ay önce Hindistan Hükümeti dijital paralarla ticarete yasak getirdi, ancak ülke yönetimi o zamandan beri bu konuda sessiz kaldı.

Şimdiye kadar kripto paraya 1.300 dolardan fazla yatırım yapan bağımsız dijital pazarlamacı 22 yaşındaki Keneth Alvares kripto paralar için "Zamanla herkesin bunu her ülkede benimseyeceğini düşünüyorum. Şu anda her şey yönetmelikler nedeniyle korkutucu. Ancak bu beni endişelendirmiyor. Şimdilik hiçbir yatırımımı geri çekmeyi düşünmüyorum" dedi.

Dijital paralar iklim değişikliği için ne anlama geliyor?

 

ABD'de enflasyon beklentileri artıyor

 

Kapalıçarşı'da altın fiyatları 28/06/2021

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)