BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırma'Dünyadaki kıyı bölgeleri tehlike altında'----

'Dünyadaki kıyı bölgeleri tehlike altında'

'Dünyadaki kıyı bölgeleri tehlike altında'
07 Şubat 2022 - 15:44 www.finansgundem.com

Avustralya'da yapılan bir araştırma, kıyı bölgelerindeki insan tahribatının tehlikeli boyutunu gözler önüne serdi. Araştırma, son 9 yılda dünya genelinde kıyı bölgelerinin yalnızca yüzde 15'inin bozulmadan kaldığını ortaya koydu.

Queensland Üniversitesinden uzmanların insanlar tarafından tahrip edilen ve hiç değmemiş kıyı bölgelerini tespit etmek yürüttüğü çalışma kapsamında, 2013’ten bu yana dünya genelinde yüzde 15 kıyı bölgesinin bozulmadan kaldığı ve bozulmayan en geniş kıyı bölgesinin Kanada’da da olduğu tespit edildi.

EurekAlert internet sitesinin haberine göre üniversiteye bağlı Yeryüzü ve Çevre Okulundan Brooke Williams, deniz otları, savanlar ve mercan resifleri bulunan kıyı bölgelerinin insan baskısına sahip en yüksek alanlar olduğunu söyledi.

Williams, hükümetleri, söz konusu bozulmamış kıyı bölgelerini korumaya ve bozulmuş olanları restore etmeye çağırdı: "Bozulmadan kalan kıyı bölgelerini korumayı ve bozulmuş olanları eski haline getirmek istiyorsak hızlı ve kararlı şekilde hareket etmemiz gerekiyor."

Kıyı bölgelerinin tahribatının sadece kıyıdaki türler ve habitatlar için değil çok sayıda insan sağlığı için de büyük tehdit oluşturduğu aktarıldı. Ayrıntılar, Conservation Biology dergisinde yayımlandı.

Şoke eden korona araştırması: Zararı faydasından fazla çıktı! 

Çevre kirliliğine 2021'de 350 milyon lira ceza kesildi

AB'de çevre suçlarının kapsamı genişliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)