BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDünyadaki ilk! Gülücük emojili eser ziyaretçilerine gülümsüyor----

Dünyadaki ilk! Gülücük emojili eser ziyaretçilerine gülümsüyor

Dünyadaki ilk! Gülücük emojili eser ziyaretçilerine gülümsüyor
20 Temmuz 2021 - 15:01 www.finansgundem.com

Karkamış Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında 4 yıl önce çıkarılan antik testi, Gaziantep Arkeoloji Müzesi'nde ziyaretçilere gülümsemeye başladı.

Üzerinde günümüzün gülücük emojisine benzer bir çizim taşıyan 3700 yıllık bir su kabı, Gaziantep Arkeoloji Müzesi’nde Karkamış kazı alanından çıkarılan eserler için ayrılan bölümde yerini aldı.
Gaziantep Müze Müdürü Özgür Çomak, sergileme hazırlıkları sırasında dünyanın en eski gülücük emojisi bulunan kapla ilgili şu açıklamaları yapmıştı:

"Tek kulplu bir matara, pişmiş topraktan yapılmış, Orta Tunç Çağı’na ait bir eser. Günümüzden yaklaşık 3 bin 700 yıl öncesine ait bir eser. Dünyadaki ilk gülümseyen emojili bir eserimiz. İlk bulunduğu zamanda çok parçalı halde çıkmıştı. Restore edildi, restore edildikten sonra şu an bulunduğumuz salonda geçici sergilemeyle ziyaretçilerimize sunmayı düşünüyoruz."

Fırat nehrinin batı kıyısındaki Karkamış'ın Geç Bronz Çağı'nda Hititlerin Suriye bölgesinin idari başkenti olduğuna dikkat çeken Çomak, önemli eserlerin çıktığı antik kentte Prof. Dr. Nikolo Marchetti'nin başkanlığındaki ekibin kazı çalışmalarını sürdürdüğünü belirtmişti.

Adana'da tarihi eser operasyonu

 

Sanat eseri ticareti ile kara para aklama

 

Banksy, iki eserinin daha telif hakkını kaybetti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)