BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDünyada virüs yüzünden yoksul sayısı 1.1 milyara yükselecek----

Dünyada virüs yüzünden yoksul sayısı 1.1 milyara yükselecek

Dünyada virüs yüzünden yoksul sayısı 1.1 milyara yükselecek
12 Haziran 2020 - 08:42 www.finansgundem.com

Korona virüs salgınının ekonomik etkilerinin günde 1,90 dolardan daha az bir para ile yaşamlarını sürdüren insan sayısı 395 milyon daha artırarak 1 milyarın üzerine çıkarabileceği bildirildi.

Birleşmiş Milletler Üniversitesi'nın parçası olan UNU-WIDER tarafından bugün yayınlanan ve Dünya Bankası'nın belirlediği yoksulluk çizgilerini, günlük 1,90 dolar veya daha azı ile günlük 5,50 dolar veya daha azı, temel alan raporda bir dizi senaryoya yer verildi.

Kişi başına gelirde veya tüketimde yüzde 20 daralma öngören en kötü senaryoda, günlük 1,90 dolar veya altında gelir tanımlayan aşırı yoksulluk içindeki insan sayısı 1,12 milyara yükselecek. 5,50 dolar sınırı dikkate alındeiğinde ise yoksul insan sayısı dünya nüfusunun yarısını geçerek 3,7 milyara ulaşacak.

King's College Lonndon ve Australian National University tarafından yapılan araştırmalar da yoksulluğun çoğrafi dağılımında değişiklik olacağına işyaret ediyor. Ayırı yoksul sayısında en büyümk artışın Güney Asya'da olması. Burayı Sahra Altı Afrika'nın izlemesi bekleniyor.

Dünya Bankası da Pazartesi günü yayınladığı raporda korona virüs salgınının aşırı yoksul sayısını 70-100 milyon artırabileceğini ifade etmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)