BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünyada ‘ağrı kesici’ satışları tavan yaptı----

Dünyada ‘ağrı kesici’ satışları tavan yaptı

Dünyada ‘ağrı kesici’ satışları tavan yaptı
14 Ocak 2022 - 14:14 www.finansgundem.com

Korona virüsün Omikron varyantı nedeniyle artış gösteren vakalar, parasetemol kullanımını da artırdı. İngiltere'de eczanelerin üçte birinde ağrı kesici sıkıntısı yaşandığı bildirildi.

Tüm dünyada korona virüsün Omikron varyantı nedeniyle vaka sayıları rekor tazelerken, bazı ilaçlara olan yoğun ilgi de stokların tükenmesine neden oluyor.

Sözcü'nün haberine göre, özellikle korona virüsüne karşı parasetamol satışlarındaki artış sonucu birçok eczanede stoklar tükendi.

İngiltere’de bugün yayınlanan resmi veriler, eczanelerin üçte birinde sınırlı sayıda ağrı kesici stoğu olduğunu veya hiç olmadığını ortaya koydu.

STOKLARI EN ÇABUK TÜKENEN ÜRÜNLERİ AÇIKLADILAR

Hükümet verilerine göre, Kovid hastalarının yaklaşık üçte ikisi, en yaygın olanı burun akıntısı, baş ağrısı, yorgunluk, hapşırma ve boğaz ağrısı olmak üzere bazı semptomlar bildiriyor.

Öte yandan yine hükümet verilerine göre, Kovid-19 nedeniyle ülkede bazı ürünlere yönelik artan talep nedeniyle de stok sorunu yaşanıyor. İngiltere’de tuvalet kağıdı en çok stok sorunu yaşanan malzeme olurken, onu taze balık, donmuş patates kızartması ve şişe su takip etti.

Rus turistler Türkiye'de aşı turuna katılabilecek

 

Kovid-19, gebeliğin son döneminde bebekler için daha ölümcül

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)