BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDünyaca ünlü yazar hayatını kaybetti----

Dünyaca ünlü yazar hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü yazar hayatını kaybetti
15 Ağustos 2022 - 15:46 www.finansgundem.com

Atlara Fısıldayan Adam, Ateşe Atlayanlar, Kurt İzi gibi dünyaca ünlü kitapların yazarı Arthur Nicholas Evans 72 yaşında vefat etti.

Dünyaca ünlü gazeteci yazar Arthur Nicholas Evans, salı günü aniden yaşamını yitirdi. Ajansı yazarın ölüm haberini bugün doğruladı.

DailyMail’in aktardığına göre Evans’ın kalp krizi geçirdiği ifade edildi.

Atlara Fısıldayan Adam kitabı 15 milyon satmıştı

1995'te yayınlanan Atlara Fısıldayan Adam, dünya çapında yaklaşık 15 milyon sattı ve 20 ülkede en çok satanlar arasında yer aldı.

Kitap, üç yıl sonra Robert Redford’un başrolüyle beyaz perdeye de uyarlandı. Film de rol alan isimler arasında Marvel Sinema Evreni’nin vazgeçilmez isimlerinden Scarlett Johansson da yer alıyordu ve hatta Johansson bu rolüyle Hollywood’da çıkış yakalamış oldu.

Nicholas Evans'ın yaşamı

Nicholas Evans, 1950’de Worcestershire’da doğdu. Oxford Üniversitesi’nde hukuk okudu ve birinci sınıf onur derecesiyle mezun oldu. Televizyona geçmeden önce Newcastle’daki Evening Chronicle’da gazeteci olarak çalıştı. Evans, Weekend World’ün güncel olaylar dizisi için ABD siyaseti ve Orta Doğu hakkında filmler yaptı.

Evans, İngiltere’nin güney batısında yaşarken bir demirciyle tanışıp atlara fısıldayanların travma geçirmiş atları iyileştirebildiğini öğrendi ve 36 dile çevrilmiş olan en çok satan kitabını ortaya çıkardı.

Kasım 2020’de The Daily Mail için kitap hakkında yazarken şunları söyledi: “Genellikle bir roman yazmak bir dağa tırmanmak gibidir: Yavaş ve zahmetlidir ve kolayca kaybolabilirsiniz. Fakat Atlara Fısıldayan Adam ile bir nehir boyunca atılan taşlar gibi, önümde ortaya konan hikayeyi görebiliyordum. Tek yapmam gereken bir ayağımı diğerinin önüne koymaktı.”

Filmin ikinci yarısını beğenmemişti

Kitabı filme uyarlanan yazar, filmle ilgili yorum yaparken ikinci yarısını beğenmediğini de söylemişti: “Robert Redford’un harika bir iş çıkardığını düşünmeme rağmen, filmin ikinci yarısının gerçekten işe yaradığını düşünmüyorum. Bir nevi kendini kaybetti. Çekime başlamadan hemen önce senaryoya gerçekten sahip olduklarını sanmıyorum ve bir kez başladınız mı onu düzeltmek için asla yeterli zaman olmaz.”

2008’de ailesiyle ölümün kıyısından döndü

Atlara Fısıldayan Adam’dan sonra da edebiyat alanında eserler çıkarmaya devam eden Evans, 2008’de ailesiyle birlikte ölümden dönmüştü. Evans ve ailesi, mantar yüzünden ciddi bir zehirlenme geçirdiler. Yazar, şarkıcı-söz yazarı karısı Charlotte, erkek kardeşi ve yengesi ile birlikte böbrek yetmezliği yaşadı ve olayın ardından diyalize girdi.

Kızı ona böbreğini bağışladı

Evans, yaklaşık üç yıl bekleme listesinde kaldıktan sonra, tek kızı ona böbreklerinden birini vererek kurtuldu. Üstelik kayınbiraderinin 13 bin dönümlük İskoç Highlands arazisinden mantarları toplayan ve daha sonra ailesine pişiren Evans’ın kendisiydi.

Oyuncu Süreyya Gürsel Evren hayatını kaybetti

Grease filminin yıldızı Olivia Newton-John hayatını kaybetti

Milli kayakçı Kaan Şamgül hayatını kaybetti

Tiyatro oyuncusu Semih Sergen hayatını kaybetti

Moda tasarımcısı Miyake yaşamını yitirdi

Brezilyalı Hulk doğum gününde yaşamını yitirdi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)