BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDünya yavaş büyümeye geçebilir ----

Dünya yavaş büyümeye geçebilir

Dünya yavaş büyümeye geçebilir
21 Şubat 2014 - 08:04 www.finansgundem.com

OECD, dünyanın yavaş büyüme ve yüksek işsizlik çağına girme riskinde olduğunu açıkladı

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü, dünyanın yavaş büyüme ve yüksek işsizlik çağına girme riskinde olduğuna işaret etti ve bunun önlenmesi için acil harekete geçilmesini istedi. Bugün bir rapor açıklayan OECD, “Büyüme Yolunda” başlığıyla yayımladığı 2014 raporunda, 2008’de patlak veren küresel krizden sonra dünya genelinde reformların ivme kaybettiği belirtildi. OECD’nin Başekonomisti ve Genel Sekreter Yardımcısı Pier Carlo Padoan, “Dünya genelinde verimlilik krizin ardından düşüş gösterdi. Bu yeni bir yavaş büyüme çağına girme riski doğuruyor” dedi.

Padoan, “OECD ülkeleri bu risklerle uzun süredir boğuşuyor. Şimdi gelişen piyasalardaki sıkıntılar da eklendi. Riskler birçok ülkede iş gücüne katılımdaki sert düşüşlerle besleniyor” diye devam etti. Padoan, OECD olarak küresel ticaret hacmindeki düşüşten, sarsılan yatırımcı güveninden ve birçok ülkede işsizlik oranının uzun süredir yüksek seviyelerde kalmasından endişe ettiklerini belirtti.

OECD ÖNERİLERİ

OECD, bu sorunlarla baş etmek için rekabetteki sınırların azaltılmasını, yabancı yatırımlarına daha açık hale gelinmesini ve ülkelerin vergi sisteminin çalışanlardan mülk, gelir ve tüketime kaydırılmasını önerdi. Padoan, gelişen ülkelerin eğitimde kalitelerini artırması, fiziki ve yasal altyapı sorunlarını çözmesi ve kayıt altındaki işçi sayısını artırması gerektiğini söyledi. OECD Başekonomisti, gelişen ülkelerde son dönemde yaşanan sıkıntıların reformların aciliyetini göz önüne serdiğine işaret etti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)