BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDünya ticaretinde artış bekleniyor----

Dünya ticaretinde artış bekleniyor

Dünya ticaretinde artış bekleniyor
14 Nisan 2014 - 19:08 www.finansgundem.com

DTÖ Genel Direktörü Azevedo : Bu yıl dünya ticaretinde geniş kapsamlı fakat ılımlı bir yükseliş bekleyebiliriz

Dünya ticaretinin bu yıl yüzde 4,7, gelecek yıl 5,3 artması bekleniyor.

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Genel Direktörü Roberto Azevedo, 2013 yılı dünya ticareti verileri ve gelecek yıllara ilişkin öngörüleri konusunda basın toplantısı düzenledi.

Geçtiğimiz yıl dünya ticaretinde yüzde 2,1'lik bir artış olduğuna işaret eden Azevedo, bu yıl artışın yüzde 4,7 olmasını beklediklerini söyledi.

Bu yılki beklentinin yine de son 20 yılın ortalaması olan yüzde 5,3'ün altında gerçekleşeceğini belirten Azevedo, 2015 yılında ise artış beklentilerinin bu ortalama düzeyinde yani yüzde 5,3 olduğunu kaydetti.

Geçen yıl dünya ticaretindeki yavaşlamanın, gelişmiş ülkelerin ithalat taleplerinin yüzde 0,2 düzeyinde gerilemesinden kaynaklandığını vurgulayan Azevedo, gelişmekte olan ülkelerin ithalat rakamlarının yüzde 4,4 arttığının altını çizdi.

İhracatta ise geçtiğimiz yıl çok az bir artış gerçekleştiğine dikkati çeken Azevedo, gelişmiş ülkelerin ihracatının yüzde 1,5, gelişmekte olan ülkelerin ihracatının yüzde 3,3 arttığını söyledi.

Azevedo, "Eğer ülkelerin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla rakamları doğru çıkarsa bu yıl dünya ticaretinde geniş kapsamlı fakat ılımlı bir yükseliş bekleyebiliriz. Bu büyüme 2015 yılında daha da güçlenebilir" dedi.

Ticarette otomatik bir artış beklemenin DTÖ'ye üye ülkeler için yeterli olmayacağını belirten Azevedo, ticaret artışını kuralları güncelleyerek ve yeni anlaşmalar yaparak aktif olarak destekleyebileceklerini de sözlerine ekledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)