BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDünya Ticaret Barometresi rekor seviyeye ulaştı----

Dünya Ticaret Barometresi rekor seviyeye ulaştı

Dünya Ticaret Barometresi rekor seviyeye ulaştı
18 Ağustos 2021 - 14:37 www.finansgundem.com

Küresel Mal Ticaret Barometresi Raporu'nda, Kovid-19'un, ticaret görünümü için en büyük tehdidi oluşturmaya devam ettiği belirtildi

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ), Mal Ticareti Barometresi'nin rekor seviyeye ulaşarak yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının neden olduğu krizin ardından küresel ticaretteki toparlanmayı teyit ettiğini duyurdu.

DTÖ, Küresel Mal Ticaret Barometresi Ağustos Raporu'nu yayımladı. Buna göre, Mal Ticareti Barometresi, ağustosta bir önceki yıla göre 20 puandan fazla artarak 110,4 puana yükseldi. Böylece DTÖ'nün Mal Ticaret Barometresi, yayımlanmaya başladığı 2016'dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Raporda şöyle denildi: 

Küresel mal ticareti, salgının ilk dalgası olan 2020'nin ikinci çeyreğinde keskin bir düşüş kaydettikten sonra toparlanmaya devam ediyor.

Raporda, söz konusu barometredeki artışın, küresel ticaretteki cari büyümenin gücünün yanı sıra 2020'de ticarette Kovid-19 salgını kaynaklı şokun derinliğini yansıttığı kaydedildi.

Küresel ticaret için görünümün bölgesel farklılıklar, hizmet sektörlerinde devam eden zayıflık ve özellikle fakir ülkelerde aşı uygulamalarının gecikmesi gibi aşağı yönlü risklerle gölgelenmeye devam ettiği belirtilen raporda, "Salgında yeni dalgalar ekonomik toparlanmayı kolayca baltalayabileceğinden Kovid-19, ticaret görünümü için en büyük tehdidi oluşturmaya devam ediyor." ifadesi kullanıldı.

Barometredeki 100'den büyük okumalar trendin üzerinde büyüme olacağını gösterirken, 100'ün altındaki okumalar trendin altındaki büyümeye işaret ediyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)