BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünya tekstil devinin çalışanları greve gitti----

Dünya tekstil devinin çalışanları greve gitti

Dünya tekstil devinin çalışanları greve gitti
25 Kasım 2022 - 17:49 www.finansgundem.com

Bünyesinde Zara, Pull&Bear, Oysho, Stradivarius, Massimo Dutti ve Bershka markalarını bulunduran İnditex çalışanlarının yüzde 57'sinin kısa dönemli sözleşmelerle dondurulan maaşlarla çalıştırıldığı belirtildi.


İspanyol tekstil şirketi İnditex'in merkezinin bulunduğu Galisya bölgesindeki çalışanları, maaş artışı talebiyle greve gitti.

Grev için "Black Friday" (Kara Cuma) olarak adlandırılan alışverişin en yoğun olduğu indirim günlerini seçen İnditex çalışanları, iş bırakma eylemleri nedeniyle Coruna kentinde gösteri düzenledi.

İnditex'e bağlı mağazaların kapalı olduğu Coruna'da çalışanlar, sokaklara inerek maaşlarının artırılmasını, çalışma sözleşmelerinin uzun dönemli olarak revize edilmesini istedi.

Sendikalardan verilen bilgilerde, İnditex çalışanlarının yüzde 57'sinin kısa dönemli sözleşmelerle dondurulan maaşlarla çalıştırıldığı belirtildi.

İnditex'in Madrid'deki mağazaları da kış dönemi indirimlerinin başlayacağı 7 Ocak'ta greve gitme kararı aldı.

Dünyanın en büyük tekstil grubundan biri olan ve bünyesinde Zara, Pull&Bear, Oysho, Stradivarius, Massimo Dutti, Bershka markalarını bulunduran İnditex, 2022 yılının şubat-temmuz döneminde 1 milyar 794 milyon avro net kar açıklamıştı.

Amazon'dan uluslararası grev

 

İngiltere'de toplu grev kararı

 

Zara çalışanları greve gidiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)