BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünya Sağlık Örgütü'nden ibuprofen uyarısı----

Dünya Sağlık Örgütü'nden ibuprofen uyarısı

Dünya Sağlık Örgütü'nden ibuprofen uyarısı
18 Mart 2020 - 12:10 www.finansgundem.com

DSÖ, Covid-19 şüphesi bulunan kişilerin ibuprofen yerine paracetamol kullanmasını önerdi. İbuprofenle aynı gruptan ilaçların bazı durumlarda hastalığın seyrini kötüleştirebildiğinden şüpheleniliyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) Salı günü yapılan açıklamada, yeni korona virüs SARS-CoV-2'nin neden olduğu Covid-19 hastalığında görülenlere benzeyen semptomlara sahip olan kişilerin doktora danışmadansa kullanmamasını önerildi.

Fransız yetkililer ibuprofen gibi non-steroidal anti-inflamatuar, yani steroid dışı iltihabi reaksiyonu önleyici ilaçların Covid-19 tedavisinde olumsuz etkileri olabileceği uyarısını yapmıştı. İbuprofen dışında bu gruba giren ilaçlara bir diğer örnek ise aspirin.

Deutsche Welle Türkçe'de yer alan haberde, ibuprofen gibi non-steroidal anti-inflamatuar ilaçların aynı zamanda yüksek tansiyon veya diyabeti olan Covid-19 hastaları için ek bir risk oluşturabileceği hipotezine yer vermişti. Çalışma enfeksiyonu kötüleştiren bir enzimin artış gösterdiği hipotezine yer veriyordu. Bunun ardından hafta sonunda Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran kamuoyunu konuyla ilgili uyarmıştı.

"PARACETAMOL TERCİH EDİLMELİ"

DSÖ sözcüsü Christian Lindmeier, Cenevre'de kendisine konuyla ilgili yöneltilen sorular üzerine bununla ilgili çalışmaların sürdüğünü "bu süre zarfında ise doktora danışmadan ilaç alan kişilerin ibuprofen yerine paracetamolü tercih etmelerini önerdiklerini" belirtti. Lindmeier sağlık uzmanlarının hastaya ibuprofen vermesi halinde ise "Elbette bu onlara kalmış bir şey" dedi. Tedavilerinde halihazırda bu tip ilaç kullanan hastaların ise "doktorlarına danışması gerektiğini" belirtti.

Lindmeier paracetamol kullanımında ise kesinlikle önerilen doza uyulması gerektiğinin altını çizdi ve doz aşımının karaciğer için tehlikeli olduğu konusunda uyardı.

Bakan Koca'dan korona virüs açıklaması: Türkiye'de ilk ölüm

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)