BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDünya piyasaları riskten kaçıyor----

Dünya piyasaları riskten kaçıyor

Dünya piyasaları riskten kaçıyor
16 Ekim 2014 - 06:46 www.finansgundem.com

Ekonomist Arda Tunca, ABD verisinin ardından piyasalarda yaşanan hareketi yorumladı

ABD'de ÜFE'nin 1 yıl sonra eksiye inmesi sonrasında piyasalar sallandı. Ekonomist Arda Tunca verileri katıldığı canlı yayında yorumladı.

Tunca şunları söyledi: "Birkaç haftadır Fed'le ilgili fiyatlamanın yerini IMF'nin büyümeye ilişkin kaygıları aldı. Bunun getirdiği etkiyle piyasalarda riskten kaçınma oldu. Karşımızda hisse senedi piyasalarının düştüğü, tahvilde rallinin yaşandığı bir riskten kaçınma güdüsünün ortaya koyduğu manzara çıktı. Yüzde 2'nin altına inen ABD 10 yıllık tahvil faiziyle karşı karşıyayız. ABD'den gelen veriler hisse piyasalarının daha da aşağı gitmesine sebep oldu.

Küresel ortamda ABD, AB, Çin ve Japonya'nın üçünün aksadığını düşündüğümüz ortamda ABD'den tat kaçıran veri havayı bozdu. Manşetini atacak olursak, dünya piyasaları riskten kaçıyor manşetini atabiliriz. Piyasadaki kaygılar bu denli güçlü olursa, ben uzun süreceğini düşünmüyorum. ABD'nin faiz artırım kararında kararsız kalmasının temelinde dünya ekonomisiyle ilgili bu olumsuz gelişmeler var.

Orta vadede, uzun vadede beklentimiz Euro/dolar tarafında dolar lehine gelişme olacaktır. Kısa vadede BIST tarafında yukarı yönlü hamle bekleyemeyiz. Dalgalı seyir ortamında BIST'ın yukarı gitmesi ancak kısa dönemli fırsatların değerlendirilmesi olarak gözümüze çarpabilir."

Bugün gelen işsizlik verisini değerlendiren Tunca, işsizliğin yıl sonunda yüzde 10,5'e yükselebileceğini belirtti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)