BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Dünya, nükleer güce sahip bir İran'ı kaldıramaz'----

'Dünya, nükleer güce sahip bir İran'ı kaldıramaz'

'Dünya, nükleer güce sahip bir İran'ı kaldıramaz'
27 Mart 2022 - 15:53 www.finansgundem.com

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, 26-30 Mart'ta İsrail'in yanı sıra Batı Şeria, Fas ve Cezayir'i içeren bölge ziyareti kapsamında ülkesine gelen ABD Dışişleri Bakanı Blinken'la görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

İsrailli Bakan, Viyana'da İran ile devam eden nükleer müzakerelere değinerek, "Dünya, nükleer güce sahip bir İran'ı kaldıramaz. Dünya, İran Devrim Muhafızları örgütünün dünya çapında terörü yaymasını kaldıramaz" diye konuştu.

İran ile Viyana'da bir nükleer anlaşmaya varılması konusunda ABD ile aralarında "fikir ayrılığı bulunduğuna" işaret eden Lapid, şöyle devam etti:

Nükleer anlaşma konusunda (ABD ile) aramızda fikir ayrılığı var. Ancak açık ve dürüst diyalog bizim ABD ile güçlü dostluğumuzun bir parçasıdır. İsrail ve ABD, İran'ın nükleer güç olmasını engellemek için beraber çalışmaya devam edecek. Aynı zamanda İsrail, İran'ın nükleer programını durdurmak için gerekli olduğuna inandığı her ne olursa olsun yapacak. Ne olursa olsun. İran'ın tehditleri teorik değil. İran, İsrail'i yok etmek istiyor. Başarılı olamayacaklar. Buna izin vermeyeceğiz.

'İran'ın asla bir nükleer silah elde etmemesi için kararlıyız'

Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaşa ilişkin konuşan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin enerji alanında Rusya'ya bağımlılığını azaltmak için ABD'nin onları desteklediğini vurguladı.

Rusya'nın saldırıları sonucu ülkelerini terk etmek zorunda kalarak Polonya'ya kaçan Ukraynalı mültecileri ziyaret ettiğine değinen Blinken, Ukraynalı çocukların yarısından fazlasının yerinden edildiğini belirtti.

Blinken, 26-30 Mart'ta İsrail, Batı Şeria, Fas ve Cezayir'i kapsayan bölge ziyaretinin amacına ilişkin ise "Çünkü burası dünyada ABD'nin hayati çıkarlara ve en yakın dostlarından bazılarına sahip olduğu bir bölge" dedi.

ABD, İsrail'in güvenliği konusunda kararlı

ABD'nin İsrail'in güvenliği konusundaki "sarsılmaz" kararlılığının devam edeceğini vurgulayan Blinken, "Başkan (Joe) Biden, geçtiğimiz günlerde geçen yılki Hamas ile yaşanan savaş dahil olmak üzere sayısız hayat kurtaran Demir Kubbe sistemi için 1 milyar dolar içeren fon tasarısını imzaladı" ifadelerini kullandı.

İsrailli mevkidaşıyla görüşmesindeki en başlıca konulardan birinin İran olduğunu belirten Blinken, şunları söyledi:

İran'ın asla bir nükleer silah elde etmemesi için ikimiz de kesin ve kararlıyız. Rusya'nın Ukrayna saldırıları da bunun neden bu kadar önemli olduğunu hatırlatıyor. Nükleer silaha veya kapasiteye sahip bir İran daha da agresif olacaktır. ABD, İran nükleer programının daha önce içinde bulunduğu ancak ABD anlaşmadan çekildiği için içinden kaçtığı kutuya geri konulması için (Viyana müzakerelerindeki) kapsamlı ortak eylem planına geri dönülmesinin en iyi yol olduğuna inanıyor.

 

Şemhani: Nükleer görüşmeler gittikçe karmaşıklaşıyor

 

Nükleer müzakerelerde Rusya'nın talebi sorun yarattı

 

İran: Suudi Arabistan-Kuveyt gaz sahası anlaşması yasa dışı

 

İran: Savaş krizlerin çözümü değildir

 

İran: Petrol üretimini artırmaya hazırız

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)