BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünya nüfusunun yüzde 1'i vatansız----

Dünya nüfusunun yüzde 1'i vatansız

Dünya nüfusunun yüzde 1'i vatansız
18 Haziran 2020 - 13:50 www.finansgundem.com

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) bugün, dünyada geçen yıl zorla yerlerinden edilenlerin sayısının rekor seviyede artarak 79,5 milyona ulaştığını, bunun dünya nüfusunun yüzde 1'ini oluşturduğunu duyurdu

Raporda, 2019'da evlerini terk etmek zorunda kalanların sayısı bir önceki yıla göre yaklaşık 9 milyon kişi arttığı kaydedildi.

Yaşanan bu artış büyük ölçüde Kongo, Yemen ve Suriye’nin yanı sıra Afrika’daki çatışma ve iklim değişikliğinden etkilenen Sahel bölgesindeki krizlerden kaynaklanıyor.

Rapor aynı zamanda 2015 yılında ülkelerindeki krizden kaçan 3,6 milyon Venezuela'yı içeren ilk yıllık BMMYK raporudur.

BMMYK, yerlerinden edilmiş insan sayısındaki artışla birlikte mültecileri ülkelerine geri getirmenin daha zor hale geldiğini aktardı.

1990'larda her yıl ortalama 1.5 milyon mülteci ülkesine geri dönmesine karşın, son on yılda bu rakamın 400 binin altına düştü.

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi rapor öncesinde yaptığı açıklamada, dünyanın farklı noktalarında çatışmaların devam etme halinin uluslararası toplumun müdahalesinin felce uğradığının bir işareti olduğunu aktardı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)