BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem Dünya nüfusu 10 milyar sınırından dönecek ----

Dünya nüfusu 10 milyar sınırından dönecek

 Dünya nüfusu 10 milyar sınırından dönecek
13 Ağustos 2022 - 16:01 www.finansgundem.com

Avusturya Demografi ve Küresel İnsan Sermayesi Merkezi araştırmacıları Dünya nüfusunun en fazla kaç milyona kadar çıkabileceğini açıkladı. Yayınlanan raporda Dünya nüfusunun 10 milyara ulaşmadan azalacağı öngörülüyor.

Bilim insanları Dünya nüfusunun geleceği ile ilgili yeni bir araştırma raporu yayınladı. Şu anda 7.7 milyar seviyelerine gelen popülasyonun yakın bir zaman içerisinde 8 milyara ulaşacağı tahmin ediliyor. Yapılan araştırmaya göre Dünya nüfusu 10 milyar sınırına geldikten sonra hızla azalmaya başlayacak.

DÜNYA NÜFUSU 8 MİLYAR SINIRINDA

The Wall Street Journal tarafından yayınlana yeni bir makalede; Dünya nüfusunun ne zaman zirve noktasına ulaşacağı ve azalmaya başlayacağı ile ilgili bilgiler paylaşıldı. Daha önce Birleşmiş Milletler Ekonomi ve Sosyal İşler Departmanı, Dünya nüfusunun 2080'lerde 10.4 milyar ile zirve noktasına ulaşacağını, 2100 yılına kadar da bu seviyelerde kalacağını ve daha sonraki yıllarda azalmaya başlayacağını açıklamıştı.

Avusturya Demografi ve Küresel İnsan Sermayesi Merkezi'nden uzmanlar tarafından yapılan araştırmada 2070'lerde 9.67 milyarlık nüfusla zirveye ulaşılacağı ve ardından gezegenin nüfusunun azalmaya başlayacağı yönünde bir tahmin ortaya koydu.

NÜFUS 10 MİLYARA ULAŞMADAN HIZLA AZALACAK

BM Dünya nüfusunun eninde sonunda 10 milyar sınırını geçeceğimizi düşünse de, WSJ aslında durumun böyle olmayabileceğini savunuyor. Viyana Üniversitesi Wittgenstein Demografi ve Küresel İnsan Sermayesi Merkezi'nin kurucu direktörü Wolfgang Lutz, eğitimin ve artan yaşam kalitesinin küresel doğurganlığı büyük ölçüde yavaşlatabileceğini tahmin ediyor.

Wolfgang Lutz, The Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada: "BM, her ülke için tarihsel eğilimleri kullanarak nüfusu hesaplıyor. Modellerinde resmi olarak yer almayan önemli faktörler, eğitim düzeyi ve sağlık hizmetlerinin kalitesidir." ifadelerini kullandı.
(Akşam)

Dünya nüfusu 2050'ye dek yüzde 20-30 artacak

Türkiye, dünya nüfusunun yüzde 1,1'ini oluşturdu

Dünya genelinde yaşlı nüfus oranı artıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)