BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünya markaları KKTC’ye göz dikti ----

Dünya markaları KKTC’ye göz dikti

Dünya markaları KKTC’ye göz dikti
06 Ekim 2014 - 07:46 www.finansgundem.com

Ünlü Fransız markası Cerruti 1881, Rumların uygulattığı ambargoları dinlemedi ve KKTC’ye mağaza açtı.

Özelleşen Ercan Havaalanı'na butik mağaza açan Cerruti 1881, Rumların ‘sahte devlete mağaza açmayın’ uyarılarını da dikkate almadı. Cerruti 1881 markasının, Fransa, İtalya, Almanya,Portekiz, İsviçre, İspanya ve Türkiye’de mağazaları bulunuyor. Takım elbiseden ayakkabıya, çantadan saate kadar birçok alanda ürüne sahip markanın Türkiye’de iki mağazası var. Cerruti 1881, yeni global stratejisi doğrultusunda tüm dünya mağazalarına örnek olacak flagship mağazasını 2012’de İstanbul Bağdat Caddesi’nde açmıştı. Tom Hanks, Sharon Stone, Robert Redford, Michael Douglas gibi dünyaca ünlüler Cerruti markasını kullanıyor.

‘Tercih önemli adım’
Cerruti markasının Kuzey Kıbrıs’ta mağaza açması ülkede olumlu karşılandı. Uluslararası markaların Kuzey Kıbrıs’ı tercih etmesini önemli bir adım olarak değerlendiren Dışişleri Bakanı Özdil Nami, “Uluslararası markaların Kuzey Kıbrıs’a gelmesinin atılması gereken adımlar olduğunu” kaydetti. KKTC Dışişleri Bakanı Nami, “Kuzey Kıbrıs’a yatırım yapanların Kıbrıslı Türklerin ürünlerini de dünyaya ulaştırmada öncü olması gerektiğine” işaret etti.

Uluslararası birçok marka, ‘Ambargo kalkabilir, o nedenle KKTC’de yer almak için erken davranalım’ düşüncesiyle Kuzey Kıbrıs’a dönük çalışmalarına hız vermiş durumda. Kuzey Kıbrıs’ın ‘el değmemiş’ olarak adlandırılan sahillerinde yer almak için otel markalarının hazırlık yaptığı öğrenildi. Sheraton ile Hilton otellerinin KKTC’de otel açacağı bildiriliyor. İki ünlü şirket, KKTC’li yetkililerle yaptıkları görüşmelerden en kısa zamanda olumlu bir sonuç almayı bekliyorlar.

Tehdit ederek dava açıyorlar
Kıbrıslı Rumlar ise KKTC ile ticaret yapan uluslararası markaları mahkemeye vermekle tehdit ediyor. Markaların genel merkezlerinin bulunduğu ülkelerin mahkemelerine, ‘sahte devlet ile ticari ilişki kuruluyor’ iddiası ile dava açan Rumlar, Kıbrıslı Türklerin, Güney Kıbrıs üzerinden dünya ile ticaret yapması gerektiği görüşünü savunuyor.
KKTC’de halen Golden Tulip Otel, Gloria Jean’s Coffees, Sbarro, Guess gibi uluslararası markalar da faaliyet gösteriyor. (Seda Karahasan – Milliyet)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)