BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünya liderlerinin tatil planları----

Dünya liderlerinin tatil planları

Dünya liderlerinin tatil planları
13 Ağustos 2021 - 10:17 www.finansgundem.com

Covid-19 salgını ve Akdeniz'in büyük bölümünde devam eden orman yangınlarının yanı sıra Avrupa'yı kasıp kavuran sıcak hava dalgaları nedeniyle birçok hükümet, vatandaşlarına zorunlu olmadıkça yurt dışına seyahat etmemeleri tavsiyesinde bulunuyor.

Liderler kendi koymuş oldukları kurallara uyarak örnek olmalılar mı? Seçmenler, siyasetçilerin kuralları çiğnediğini görse bir sonraki seçimde onlara oy verme ihtimalleri daha mı düşük olur? Yoksa liderler de biz normal vatandaşlar kadar tatili hak ediyor mu?

Dokuz lideri derledik ve 2021 tatil planlarının kendi yönettikleri ülkelerin kurallarına uyup uymadığını inceledik.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson

Başbakanlık ofisi, Boris Johnson için denizaşırı bir yaz tatilinin gözardı edilmeyeceğini bildirdi. Ancak şu an itibarıyla Johnson, hamile eşi ve küçük oğulları, ikinci yılda da uluslararası seyahatin karmaşıklığından kaçınmayı ve Birleşik Krallık'ta kalmayı tercih edecek gibi görünüyor.

Çift geçen yaz, İskoçya'daki Applecross yarımadasını ziyaret etti. İngiltere tatili, daha güneşli iklimleri tercih ettiği bilinen ve daha Aralık 2019'da Karayiplerdeki Mustique adasına yaptığı 15 bin Sterlinlik lüks gezisi incelemeye tabi tutulan Başbakan için oldukça değişik oldu.

Boris Johnson'ın kabinesinde görev yapan Çevre Bakanı George Eustice, vatandaşlara yaz tatillerini Birleşik Krallık'ta geçirmeleri ve "zorunlu olmadıkça seyahat etmemeleri" önerisinde bulundu.

Birleşik Krallık'ta yurt içi seyahat büyük ölçüde sorunsuz olduğundan, Başbakan Johnson herhangi bir kuralı ihlal etmeyecek. Bulması zor olsa da, hızlı bir şekilde rezervasyon yaptırsa iyi olur.

İspanya Başbakanı Pedro Sançez

Bu ay yapılan açıklamada, Pedro Sançez'in şu anda 'helikopter pisti ve yüzme havuzu da bulunan nefes kesici bir yerde' tatilde olduğu bildirildi.

Peki ülkeyi terk etti mi? Tabii ki hayır. Kanarya Adaları'na bağlı Lanzarote adasındaki resmi ulusal miras konutu La Mareta'da. Ayrıca İspanya'nın güneyindeki Coto de Doñana'daki Palacio de las Marismillas'ta vakit geçirecek. Pedro Sançez, eşi Begona Gomez, kızları Carlota ve Ainhoa ile tatil yapacak. Köpeği Turca da yanında.

İtalya Cumhurbaşkanı SergioMattarella

İtalya Cumhurbaşkanı Mattarella, bu yaz Ferragosto tatiline (15 Ağustos) kadar bir konaklama evinde tatile çıkmayı tercih etti.

İtalya'da 15 Ağustos, ulusal tatil günüdür. Varsayım Günü olarak kabul edilen Ferragosto ulusal bayram olarak kutlanır. Geçtiğimiz günlerde 80. yaş gününü kutlayan Mattarella, daha sonra 2018 ve 2019'da tatil yaptığı Sardunya'ya dönecek. Ancak geçen yıl, Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle cumhurbaşkanı, Roma'dan çok uzak olmayan Castelporziano'da birkaç gün geçirmişti. Roma yönetimi, bu yıl 21 Mayıs'ta Sardunya'yı İtalya'nın "beyaz bölgeleri" listesine almıştı. Dolayısıla Mattarella'nın adaya seyahat etmesine yasal olarak izni bulunuyor. İtalya'daki 'beyaz bölgeler', Covid-19 vakalarının en düşük seviyesini temsil ediyor.

 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmenuel Macron

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve eşi Brigitte, bu yaz Côte d'Azur'da kalıyor.

Son çekilen fotoğraflar, çifti Porquerolles adası yakınında bir teknede güneşlenirken gösteriyor. Halihazırda, Charles de Gaulle'ün 1968'de kalmaya başlamasından bu yana Fransız cumhurbaşkanlarının resmi yazlık evi olan Fort de Brégançon'da bulunuyorlar.

Fransa içinde seyahat etmek şu anda tamamen yasal, bu nedenle Macron herhangi bir kuralı ihlal etmiyor. Artık sokağa çıkma yasağı yok ve kalabalık alanlar gibi belirli durumlar dışında açık havada maske takma zorunluluğu da bulunmuyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel

Şansölye Merkel'in bu yıl tatile çıkıp çıkmayacağı henüz belli değil. Sonbaharda veda edeceği için görevden ayrılmadan önce yurt dışı gezilerine çıkıyor. Johnson ve Biden ile görüşmek için bu ay İngiltere ve ABD'yi ziyaret edecek. Merkel bundan birkaç yıl önce, İtalyan Alpleri'nde üç haftalık bir tatil yapmıştı.

Merkel'in İngiltere ziyaretine izin verildi. Ancak Avrupa, Schengen Bölgesi'nden gelen yolcuların şu anda "belirli istisnalar" dışında ABD'ye girişi yasak. Bu, Almanya'dan Kuzey Amerika'ya uçuşlara izin olmadığı anlamına geliyor. Ancak teknik toplantılar bu durumdan muaf.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

Putin, bu yıl mart ayında Savunma Bakanı Sergei Şoygu ile birlikte bir hafta sonunu Sibirya'da tatilde geçirdi. Sık ormanlık alanda, arazi aracı sürerken ve sallanan bir halat köprüyü geçerken fotoğraflandı. Geçmişte uzak Tuva bölgesinde balık tutarken fotoğraflanmıştı. Ayrıca, Rusya'nın Finlandiya sınırına yaklaşık 12 mil uzaklıkta, Vyborg Körfezi'ndeki bir adada inşa edilen Villa Sellgren adlı tatil evini de sık sık ziyaret ediyor.

Rusya'da bazı bölgelerde seyahat kısıtlamaları var. Ancak Putin'in gittiği yerler genellikle Covid-19 seyahat engellerine takılmayan noktalar oluyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yaz tatil yapıp yapmayacağı belli değil.

Türkiye'de yurt içi seyahatlerde kısıtlaması yok, bu nedenle Erdoğan Marmaris'teki konağına gitmek isterse mevcut kurallar buna mani değil.

Portekiz Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa

Başkan Marcelo Rebelo de Sousa, bu yıl Haziran ayında 'Portekiz Günü' nedeniyle ülkenin Atlantik'teki özerk adası Madeira'da tatile çıkıp biraz zaman geçirdi. 71 yaşındaki Cumhurbaşkanı 2020'de Algarve'deki yaz tatili sırasında denize açılan iki kadının kurtarılmasına yardım etti. Rebelo de Sousa, daha sonra basına yaptığı açıklamada, tekneleri alabora olan ve suda çırpınan kadınları görünce kurtarmak için hemen onlara doğru yüzdüğünü anlatmıştı.

Portekiz'den Madeira'ya seyahat etmek kurallar dahilinde olduğundan, Rebelo de Sousa, takımadalar bölgesini ziyaret ederek yanlış bir şey yapmadı, kuralları ihlal etmedi.

İsviçre Devlet Başkanı Guy Parmelin

Başkan Parmelin, 31 Temmuz'da Bern belediyesindeki Herzogenbuchsee'de ve memleketi Vaud'a bağlı Villars-sur-Ollon'da federal kutlamalara katıldı. Yine 1 Ağustos'ta Fribourg kantonundaki bir çiftlikte brunch yaptığı ve akşamı da Lozan'da geçirdiği bildirildi.

İsviçre sakinlerin ülke sınırları içinde seyahat etmelerine izin veriliyor, bu nedenle Parmelin'in gezisi herhangi bir kuralı ihlal etmedi.

İtidal çağrısı! Dünya liderleri ABD'yi konuşuyor

 

Dünya liderleri geçen yıl pandemi hakkında uyarılmış

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)