BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporDünya Kupası'nda ilk yarı finalist belli oldu----

Dünya Kupası'nda ilk yarı finalist belli oldu

Dünya Kupası'nda ilk yarı finalist belli oldu
06 Temmuz 2018 - 18:59 www.finansgundem.com

2018 FIFA Dünya Kupası'ndaki ilk çeyrek final mücadelesinde Cavani'siz Uruguay ile Fransa karşı karşıya geldi. Fransa, iki yarıda 1'er gol atarak yarı finale 2-0'lık skorla yükseldi

2018 Dünya Kupası'nda sakat Edinson Cavani'den yoksun olan Uruguay ile Arjantin'i eleyerek çeyrek finale kalan Fransa karşı karşıya geldi. Horozlar, mücadeleden 2-0'lık üstünlükle ayrılarak yarı finale yükseldi.

Fransa, aradığı golü 40. dakikada buldu: Sağ çaprazdan kullanılan serbest vuruşta Antoine Griezmann'ın ortasında iyi yükselen Raphael Varane kafa vuruşunu yaptı ve köşeye giden top ağlarla buluştu.

Uruguay, 44. dakikada beraberliğe çok yaklaştı. Sağ çaprazdan Lucas Torreira'nın serbest vuruşunda Martin Caceres'in kafa vuruşunda köşeye giden topu Hugo Lloris müthiş bir refleksle topu çıkardı! Dönen topta altıpasta topu uygun durumda önünde bulan Diego Godin'in şutu farklı bir şekilde havadan dışarıya gitti.

Maçın ilk yarısında başka gol olmadı ve Fransa, devre arasında soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Fransa, ikinci yarıya da hızlı başladı. 48 dakikada gelişen atakta Fransa, ikinci golüne Antoine Griezmann ile yaklaştı. Altıpasta topa sahip olan Fernando Muslera defanstaki arkadaşına atacağı pasın gecikmesi nedeniyle hızla araya giren Antoine Griezmann'ın vuruşunda top auta çıktı.

Uruguay, 56. dakikada beraberlik fırsatını harcadı: Ceza sahası içinde Samuel Umtiti dengesini kaybederek düştü ve Luis Suarez'e gelmeden önce yerdeyken topa müdahale ederek uzaklaştırdı. Uzaklaştırılan topu önünde bulan Rodrigo Bentancur'un vuruşunda top auta gitti.

MUSLERA'DAN BÜYÜK HATA!

Maçta 61. dakika oynanırken Fransa, Griezmann ile farkı 2'ye çıkardı: Orta sahadan Paul Pogba, taşıdığı topu Corentin Tolisso'ya aktardı. Tolisso sol kanatta uygun durumda olan Antoine Griezmann'a pasını verdi topla buluşan Antoine Griezmann topu kontrol edip direk kaleyi düşündü. Kaleci Fernando Muslera üstüne gelen topta tecrübeli file bekçisi, büyük hatasıyla topu kontrol edemedi ve top ağlara gitti. Muslera, golden sonra büyük üzüntü yaşadı.

Fransa, 76. dakikada gole bir kez daha yaklaştı: Kylian Mbappe'nin ceza sahasına girmek isterken Uruguay savunması araya girdi dönen topta önünde bulan Olivier Giroud sol ayağıyla yarım voleyle şutunu çekti ancak top auta çıktı.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Uruguay, 2018 Dünya Kupası'ndaki ilk yenilgisini alarak turnuvaya veda etti. Son Avrupa Şampiyonası finalisti Fransa ise yarı finale yükselen taraf oldu. Fransa, bu gece oynanacak Brezilya-Belçika maçının galibiyle yarı finalde karşı karşıya gelecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)