BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporDünya Golf turizminin gözdesi Antalya----

Dünya Golf turizminin gözdesi Antalya

Dünya Golf turizminin gözdesi Antalya
22 Temmuz 2022 - 17:56 www.finansgundem.com

Avrupa, Asya ve Amerika'dan her yıl binlerce golfçüyü ağırlayan Antalya, dünyada golf turizminin önemli bölgelerinden biri haline geldi.

Uluslararası Golf Tur Operatörleri Birliği Türkiye Temsilcisi ve Antalya Golf İhtisas Spor Kulübü Başkanı Cahit Şahin, küresel salgın sonrası golfe ilginin her geçen gün arttığını söyledi.

Salgında tedbirler çerçevesinde sporcu ağırlamaya devam ettiklerini belirten Şahin, bu yıl ise en fazla oyunun oynadığı 2019 rakamlarına yaklaşıldığını dile getirdi. Antalya'da yıl boyunca golf oynandığını, en yoğun sezonun ise eylül ve haziran arası dönem olduğunu anlatan Şahin, yaz döneminde de günde 25-30 kişinin golf oynadığını ifade etti.

Şahin, golfte bu yıl iyi bir sezon öngördüklerini söyledi. Şahin, "En fazla sporcu ağırladığımız 2019'da 560 civarında oyun oynandı. Bu yıl şu ana kadar yaklaşık 280 bin oyun gerçekleştirildi. Yıl sonuna kadar 600 bin oyunun üzerine çıkacağımızı, 2019 rakamlarını geçeceğimizi düşünüyoruz. Aralık sonuna kadar rezervasyonlar iyi durumda." diye konuştu.

İspanya ve Portekiz ziyaretçileri Antalya'ya geliyor

Türkiye'de 22 golf sahası bulunduğunu ve bunların 16'sının Antalya'da olduğunu dile getiren Şahin, hem tatil hem de golf için dünyanın dört bir yanından sporcu ağırladıklarını dile getirdi.

Şahin, Güney Afrika'dan, Avrupa ülkelerinden, Amerika kıtasından çok sayıda golfçüyü Antalya'daki sahalarda oyun oynarken gördüklerini belirterek şöyle devam etti:

"Japonya, Kore, Malezya, Pakistan, Hindistan, İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya, Kanada, Balkan ülkeleri, Almanya, Belçika başta olmak üzere Avrupa ülkelerinin tamamından sporcuları görmek mümkün. Bu yıl İngilizlerin sayısındaki artış bizleri sevindiriyor. Golf turizminde en fazla tercih edilen İspanya ve Portekiz'e giden bir kitle, şu anda hem tatil hem golf için ülkemize geliyor."

Golf turizmi yüzde 30 ila 40 daha fazla döviz bırakıyor

Golfün Antalya'da yıl boyunca oynanabiliyor olmasının turizmin de 12 aya yayılmasını sağladığını belirten Şahin, Antalya'ya gelenlerin tatil ve golf paketlerini tercih ettiğini kaydetti. Alternatif turizm noktasında golfün önemli bir yere sahip olduğuna işaret eden Şahin, "Golf turizminin ekonomik katkısı yadsınamayacak kadar fazla. Konaklamada kişi başı gelir 800 avro civarında ama bir golfçünün bıraktığı rakam 1300, 1400 avrolara kadar çıkıyor. Golf turizminde yüzde 30-40 daha fazla harcama oluyor." dedi.

Antalya golfte İspanya ve Portekiz'e rakip

 

Yapı Kredi Özel Bankacılık Golf Turnuvası’nın şampiyonları belli oldu

 

Ronald Reagan'ın golf sopası 150 bin dolara satıldı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)