BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiDünya genelinde internet kesintisi, ünlü siteler çöktü!----

Dünya genelinde internet kesintisi, ünlü siteler çöktü!

Dünya genelinde internet kesintisi, ünlü siteler çöktü!
08 Haziran 2021 - 13:24 www.finansgundem.com

İnternette küresel kriz... Avustralya, Kuzey Amerika, Birleşik Krallık, Avrupa ve Çin'den internet kesintisi ile ilgili raporlar geldi. Aralarında Amazon ve Reddit'in de olduğu pek çok siteye erişim koptu.

Dünya genelinde İngiltere resmi sitelerini de etkileyen internet ulaşım sorunları yaşanıyor. Arızanın nedeni için henüz resmi bir açıklama yapılmazken, sorunun internet sitelerine erişim ve hızlandırma imkanı sunan Fastly adlı bulut şirketinden kaynaklandığı ifade ediliyor.

Newsweek'te yer alan habere göre, Avustralya, Kuzey Amerika, Birleşik Krallık, Avrupa ve Çin'den internet kesintisi ile ilgili raporlar geldi. Bu ülke ve bölgelerdeki internet kullanıcıları, 'Error 503' uyarısı ile karşılaşıyor.

Sorunların özellikle İngiltere merkezli medya kuruluşlarını etkilediği görülürken etkilenenler arasında hükümetin resmi sitesi, Independent, Guardian, Financial Times gibi kuruluşların portalları da yer aldı.

The Guardian'ın açıklamasına göre sorun sitelerin bulut bilişim hizmeti aldıkları Fastly platformu nedeninden kaynaklandı. BBC gibi bazı siteler sistemini Fastly ağından taşıyarak internet sitelerini yeniden hizmete alabilse de tüm dünyayı etkileyen sorun pek çok web sitesi için devam ediyor.

ABD'li Amazon'un yanı sıra Spotify, Reddit, Twitter, PayPal gibi sık kullanılan uygulamaların da sorundan etkilendiği ifade ediliyor.

New York Times da erişim sorunu yaşananlar arasında sıralanıyor.

Fastly, soruna neden olan arızanın tespit edildiğini ve çözümün uygulanmakta olduğunu açıkladı.

İnternet paylaşımları doğaya zarar veriyor

 

İnternetten kartlarla yapılan ödemeler yüzde 83 büyüdü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)