BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDünya faiz indiriyor, Başçı direniyor----

Dünya faiz indiriyor, Başçı direniyor

Dünya faiz indiriyor, Başçı direniyor
05 Mart 2015 - 07:34 www.finansgundem.com

Erdem Başçı'nın faiz inadı sürerken bizimle aynı ligdeki ülkeler ardı ardına indirime gidiyor

Merkez Bankası, faiz indirmemek için direnirken, bizimle aynı ligde yer alan ülkelerde merkez bankaları ardı ardına faiz indiriyor.

Sabah'ın haberine göre, Hindistan Merkez Bankası, enflasyondaki gerileme ve ekonomideki bazı zayıflıklar nedeniyle politika faizini 25 baz puan düşürerek yüzde 7.5'e çekerken, Polonya da ekonomiyi canlandırmak için Faiz oranlarını 50 baz puan düşürerek 1.5'e çekti. Hafta sonunda politika faizini düşüren Çin Merkez Bankası ise yeni bir karar alarak, yerel birimlerinin kullandırdığı kısa vadeli borç verme imkânının faizini düşürdü. Böylece son dönemde faiz indiren merkez bankası sayısı 21'e ulaştı.

DOLARLA TEHDİT EDİYORLAR

Merkez Bankası, çekirdek enflasyondaki düşüşün etkisiyle, bu ay da yapması beklenen faiz indirimlerinin önünü kesmek için geçen yıl ocak ayındaki senaryoyu tekrar sahneye koydu. Doların küresel piyasalardaki yükselişini de fırsat bilen lobinin alımlarıyla dolar 2.57 TL ile tarihi zirveye yükseldi. Dolar bu seviyeleri görünce Merkez Bankası da daha önce 40 milyon dolar olarak ilan ettiği döviz satış turanını 60 milyona çıkardı. Borsa İstanbul'da da günlük kayıp yüzde 2.65 oldu. Geçen yılın ocak ayında 2.32 TL ile tarihi zirveye yükselen dolar, Merkez Bankası'nın 3.1 milyar dolarlık doğrudan müdahelesine rağmen 1 kuruş bile düşmemişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)