BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDünya Erkekler Günü nedir ve nasıl kutlanır?----

Dünya Erkekler Günü nedir ve nasıl kutlanır?

Dünya Erkekler Günü nedir ve nasıl kutlanır?
19 Kasım 2019 - 18:48 www.finansgundem.com

Dünya genelinde kutlanan gün, erkeklerin ruh sağlığı sorunları ve erkek intiharı gibi konularda farkındalık yaratıyor

Dünya Erkekler Günü, her yıl olumlu değişiklik yaratan erkeklere spot ışığını çevirmek ve erkeklerin küresel ölçekte karşılaştığı sorunlar hakkında farkındalık yaratmak amacıyla dünya genelinde kutlanıyor.

Calm (Huzur) adlı hayır kuruluşuna göre, 45 yaş altı erkeklerin en büyük katili intiharken, erkeklerin ruh sağlığının ve erkek intiharlarının açıkça konuşulmasını teşvik etmek zaruri bir konu.

Peki Dünya Erkekler Günü ne zaman başladı, neyi kutluyor ve bu yılki teması ne? 

İşte bilmeniz gereken her şey:

Ne zaman kutlanır?

Dünya Erkekler Günü her yıl 19 Kasım'da kutlanıyor.

Tarih, 1999'da Dünya Erkekler Günü'nü yeniden başlatan Trinidad ve Tobago'lu doktor Jerome Teelucksingh'in babasının doğum gününe denk geliyor.

Dünya genelinde 20 yıldan uzun süredir kutlanan bir gün olsa da, böyle bir günün var olduğunu bilmeyen birçok insan var, kimisi de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne karşı çıkıyor.

Her yıl Dünya Kadınlar Günü'nde komedyen Richard Herring, Dünya Erkekler Günü'ne karşı çıkanları günün varlığı hakkında eğitmeyi kendine görev ediniyor.

Bir kullanıcı bu sene Twitter'da “Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlanıyor. Neden bir tarihte de Dünya Erkekler Günü kutlanmıyor? Bu, feminizmin tüm dünyada hüküm sürdüğünü kanıtlıyor” diye yazmıştı.

Herring'in buna yanıtı “Hey, ben de senin kadar sinirliydim, ama bir erkek günü ayarlanabilir mi diye Google'ladıktan sonra birinin bunu zaten yaptığını keşfettim, 19 Kasım'daymış. İyi haber, değil mi? ” olmuştu.

2018'de Herring, komik tweetlerinin çektiği ilgiyi kullanarak aile içi şiddet yardım kuruluşu Refuge (Sığınak) için 150 bin sterlin'den fazla (yaklaşık 1 milyon TL) para toplamayı başardı.

Dünya Erkekler Günü neyi kutlar?

Dünya Erkekler Günü'nün amacı olumlu erkek rol modellerini kutlamak ve erkeklerin karşılaştığı sorunlarla ilgili farkındalığı arttırmak.

Bunlar arasında ruh sağlığı, toksik erkeklik ve erkek intiharlarının yaygınlığı gibi konular da mevcut.

Duygusal destek odaklı hayır kuruluşu Samaritans'a göre Birleşik Krallık'ta (BK) kendi hayatına son veren erkek sayısı kadınların üç katı.

Bu yıl, BK'deki erkek intiharlarının 30 yılı aşkın sürenin en düşük oranlarına düştüğü ortaya çıktı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)