BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDünya ekonomisini bekleyen yeni risk!----

Dünya ekonomisini bekleyen yeni risk!

Dünya ekonomisini bekleyen yeni risk!
08 Temmuz 2020 - 11:03 www.finansgundem.com

İnsanların %40’ı zorunlu olmayan harcamalarında kısacağını söylerken bu durum perakende satışları vurabilir

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs pandemisi yalnızca ABD’de 3 milyon insana bulaşıp 130 bin kişinin ölmesine sebep olurken oluşan bu durum ABD’nin hem sosyal hayatını hem de ekonomisini sarstı.

Halk sağlığı uzmanlarının önerilerine rağmen birçok eyalet yeniden açılsa da yeni veriler tüketicilerin pandemi öncesi harcama düzeylerine dönmeye hazır olmadığını gösteriyor.

CreditCards internet sitesinde yapılan yeni bir ankete göre vatandaşlar film, etkinlik ve barlara önümüzdeki dönemde %40 daha az para harcamayı planlıyor.

Tüketici alışkanlıkları değişti

Birleşmiş Milletler verilerine göre, 2020'de kişi başına et tüketiminde yüzde 3 düşüş öngörülüyor. Bunun 2011'den bu yana en düşük et tüketim seviyesi olacağına işaret ediliyor.

Örneğin en fazla et tüketen ABD'de kişi başına et tüketiminin 2025'den önce salgın öncesi seviyeye ulaşması beklenmiyor.

Bloomberg'de bir danışmanlık şirketine atıf yapılarak salgının kısa ve uzun dönemli sonuçları nedeniyle dünya çapında 2,2 milyon restoranın kapatılmasının beklendiği ifade ediliyor. Bunun talepte büyük bir şok yaratacağı ve aşılmasının uzun süreceği belirtiliyor.

Boston Consulting Group, pandemi öncesinde ABD'de tüketilen etin yüzde 50'sinin ev dışında tüketildiğini belirterek, salgın nedeniyle gelecekte restoranların farklılaşmasının ev dışında yeme alışkanlıklarını da değiştireceği ve et tüketiminin azalacağı öngörüsünde bulunuyor.

Korona virüs vakaları özellikle ABD’de yeniden artarken işletmelerin yeniden kapanması zar zor toparlanmaya çalışan ekonomiler için yıkıcı bir etkisi olacaktır. Apple ve Microsoft gibi teknoloji devleri artan korona virüs vakaları nedeniyle mağazalarını bazı eyaletlerde kapatma kararı aldı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)