BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünya devleri ‘Elysee’ye yürüdü----

Dünya devleri ‘Elysee’ye yürüdü

Dünya devleri ‘Elysee’ye yürüdü
26 Haziran 2013 - 07:00 www.finansgundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı, dünyanın önde gelen 39 şirketinin patronu ve CEO’sunu dün Elysee Sarayı’na davet etti

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, dünyanın önde gelen 39 şirketinin patronu ve CEO’sunu dün Elysee Sarayı’na davet etti. Hürriyet'in haberine göre, Türkiye’den sadece Doğan TV Holding Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın katıldığı yemeğe devler kaldıkları otelden yürüyerek gitti.Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, dünyanın önde gelen 39 şirketinin patronu veya CEO’sunu dün Elysee Sarayı’nda akşam yemeğine davet etti. Türkiye’den sadece Doğan TV Holding Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ yemekte yerini alırken, Coca-Cola’nın CEO’su Muhtar Kent de davetliler arasındaydı. Hollande, ekonomik kriz ve Fransa’daki çalışma yaşamındaki sosyal maliyet yüzünden başka ülkelere kayan yatırımları geri getirmek, böylece Fransa’da artan işsizliğin önüne geçmek ve yeni iş alanları yaratmak için harcadığı çabalar kapsamında Elysee’de dünya devlerini davet etti. Yemekte, Fransa’nın yaşamakta olduğu ekonomik sorunlar konusundaki görüşlerini anlatan François Hollande, işadamlarının çözüm önerilerini dinledi.
DÜNYA DEVLERİ DAVETLİ
Toplantıya davet edilen büyük firmalar arasında Rusya’dan Gasprom ve Rosneft, Almanya’dan Siemens, Amerika’dan Carlyle Group ve Intel, Japonya’dan Sony,
Hollanda’dan Philips, Suudi Arabistan’dan Aramco, İsviçre’den Nestle, İsveç’ten IKEA, İngiltere’den Unilever’in tepe yöneticieri ve Hindistan’ın en zengini Mukesh Ambani’nin ve Coca-Cola’nın CEO’su Muhtar Kent de vardı. Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı ise programı nedeniyle davetli olduğu halde katılamadı.
ÇİN AÇIK ARA ÖNDE
Toplantıya Çin’den 10, ABD’den 5, Suudi Arabistan’dan 3, Türkiye, Hindistan, İngiltere ve Rusya’dan 2, İsviçre, Belçika, İsveç, Fransa, Brezilya, Katar, Almanya, Hollanda, Japonya, Güney Afrika, İtalya, Meksika ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden 1’er firma davet edildi. Cumhurbaşkanı François Hollande’ın sunumunun ardından sırayla söz alan konuklar Avrupa ve Euro bölgesindeki durum, Fransa’nın global imajı, yabancı sermaye çekiciliğini artırmak için ve yatırımcıların güven vermek için yaptıkları hakkındaki görüş ve önerilerini aktardı.
Davet edilen bazı patronlar
· Nestle Başkanı PeTer Brabeck-Letmathe
· Microsoft CEO’su Jean-Philippe Courtois
· Sony Başkanı ve CEO’su Kazuo Hirai
· Coca-Cola Başkanı ve CEO’su Muhtar Kent
· Intel CEO’su Brian Krzanich
· Siemens Başkanı ve CEO’su Peter Löscher
· Gazprom Başkanı ve CEO’su Alexey Miller
· Ikea CEO’su Mikael Ohlsson
· Unilever CEO’su Paul Polman
· Doğan TV Holding Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ
Güler Sabancı Cizre’ye gitti
HOLLANDE’nin davetine Türkiye’den Arzuhan Doğan Yalçındağ dışında Türkiye’den Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da davetliydi. Ancak Sabancı, Fransa yerine Başkanlar Konseyi’nde yer aldığı TÜSİAD’la birlikte Cizre’ye gitti.
İlk yılını anlattı
DAVETLİLER önce Elysee Sarayı’na 500 metre mesafedeki Bristol Oteli’nde kendi aralarında toplanarak durum değerlendirmesi yaptılar, ardından da yürüyerek Elysee Sarayı’na gittiler. Akşam 20.00’de başlayan yemek için konukları kapıda karşılayan Cumhurbaşkanı François Hollande, davetlilerin masadaki yerlerini almasının ardından, başkanlığının ilk yılında yapılanları özetledi. Fransa Cumhurbaşkanı özellikle Fransa’nın rekabet gücünü, yabancı sermaye açısından çekiciliğini artırmak, iş ortamını geliştirmek ve innovasyon konusunda yabancı şirketlerle işbirliği ile yeni teknolojik gelişmeler konusundaki görüşlerini anlattı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)