BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDünya devine yolsuzluk cezası: Türkiye de listede----

Dünya devine yolsuzluk cezası: Türkiye de listede

Dünya devine yolsuzluk cezası: Türkiye de listede
24 Temmuz 2019 - 10:36 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük şirketlerinden Microsoft, bu kez kendi ülkesinde önemli bir ceza yedi

FINANSGUNDEM.COM / CÖMERT YILDIZ - ÖZEL HABER

Dünyanın en büyük şirketlerinden Microsoft, bu kez kendi ülkesinde önemli bir ceza yedi. Avrupa Birliği’nin rekabet kurallarını ihlal ettiği gerekçeyle toplam 2.3 milyar euroluk ceza kestiği dünyanın en zengin işadamlarından Bill Gates’in şirketine bu kez ABD fatura çıkardı. Ancak bu kez cezanın nedeni rekabet değil, yolsuzluk. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Microsoft’un bazı ülke birimlerinde yolsuzluk yapıldığını ve rüşvet verildiğini saptadı. SEC, Microsoft’a 25 milyon dolar ceza kesti.

BAŞKAN’DAN ÇALIŞANLARA MEKTUP

SEC’in resmi sitesinde yer alan bilgilere göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Microsoft'un Dış Yolsuzluk Uygulamaları Yasasını ihlal ettiği yönündeki suçlamaları gidermek için yaklaşık 16.6 milyon dolar ödeyeceğini söyledi. Dava Macaristan merkezli ancak Suudi Arabistan, Tayland ve Türkiye'deki Microsoft ofislerini de kapsıyor. Bu ülkelerde de uygunsuzluk olduğunu iddia eden SEC, Macar ihalesinden ve rüşvet planından kaynaklanan 8.75 milyon dolarlık ceza da ödeyeceğini söyledi.

Federal savcılar, 2013-2015 arasında, Macaristan ofisinde çalışan üst düzey bir yönetici ve diğer çalışanların, Macar devlet kurumlarına satılan Microsoft yazılım lisanslarıyla bağlantılı olarak "Microsoft satış kanalında marjları şişirme" planında yer aldığını söyledi.

Microsoft Başkanı Brad Smith, Pazartesi günü çalışanlara verdiği bir mektupta suistimalin "tamamen kabul edilemez" olduğunu ve az sayıda çalışanı içerdiğini söyledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)