BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünya basını takipte----

Dünya basını takipte

Dünya basını takipte
14 Aralık 2014 - 17:01 www.finansgundem.com

Dünya basını, Türkiye'de gazetecilere düzenlenen operasyonu okurlarına böyle duyurdu

"İspanya ve Latin Amerika'nın en büyük ajansı EFE, Türkiye'de bu sabah gazetecilere düzenlenen baskını son dakika haberi olarak abonelerine duyurdu. 
Türk polisi gazetecilere baskın başlattı" şeklinde verilen haberde, "İktidardaki AKP tarafından 'paralel devlet' olarak tanımlanan vaiz Fethullah Gülen'in hareketine yönelik düzenlenen operasyonda bazı gazeteciler ve polisler gözaltına alındı." ifadeleri yer aldı.
 
EFE'nin haberinde, hakkında gözaltı kararı alınanlar arasında Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da olduğu belirtildi.
 
İSPANYOL GAZETELERİ VE TELEVİZYONLARINDA SON DAKİKA OLARAK VERİLDİ

İspanyol devlet ajansı, söz konusu operasyonun bir Twitter hesabından 150 gazetecinin tutuklanacağı bilgisinin verilmesinden sonra geldiğine dikkat çekti.
 
Ajansın haberi El Mundo, ABC, La Razon, 20 Minutos ve RTVE gibi İspanyol gazeteleri ve televizyonları tarafından son dakika haberi olarak verildi.
 
Punto de Vista haber portalının "Erdoğan hükümeti yolsuzlukları haberleştiren gazetecileri tutukluyor" şeklinde manşet atarken, 20 minutos gazetesi de Fethullah Gülen'in Foreign Policy dergisi tarafından yapılan dünyanın ilk 100 entelektüeli listesinde yer aldığını hatırlattı.

"YAŞANAN DARBE SÜRECİDİR"
 
İspanyol basını ayrıca, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Yaşanan bir darbe sürecidir." demecine de yer verdi.
 
Yunan medyası: Türkiye'de medyaya 'pogrom' uygulanıyor
 
Yunan basın-yayın organları, Türkiye'de Zaman Gazetesi ile Samanyolu televizyonun da arasında bulunduğu medyaya 'pogrom' uygulandığını duyurdu.
 
Yunanistan'ın en büyük medya grubu Lambrakis bünyesinde faaliyet gösteren en çok satan gazete Ta Nea ile saygın haber sitelerinden İn.gr; Zaman Gazetesi, Samanyolu televizyonu ve birçok gazetecinin pogroma (bir gruba karşı şiddet hareketi) maruz bırakıldığı yorumunda bulundu. Polisin sabaha karşı Gülen Hareketi'ne yakın medya grubuna baskın yaptığını yazan gazete, bu bağlamda çok sayıda gazeteci ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın gözaltına alındığını ve bazı evlerde de arama yapıldığı bildirdi.

"HÜKÜMET YOLSUZLUK VE RÜŞVET SKANDALINDAN ÖTÜRÜ OPERASYON YAPIYOR"
 
Zaman Gazetesi binası dışında dayanışma amacıyla toplanan çok sayıda vatandaşın "Özgür basın susturulamaz" şeklinde slogan attıklarını aktaran basın-yayın organları, haberlerini baskına ilişkin fotoğraflarla destekledi.
 
32 kişinin gözaltına alınacağına dair bilgiyi paylaşan Ta Nea ve İn.gr, ilgili kişilerin hangi iddialarla suçlandığının ise bilinmediğini yazdı.
 
Zaman Gazetesi Genel Müdürü Ekrem Dumanlı'nın gazetede bir basın toplantısı düzenlediğini aktaran Yunan basını, hakkında gözaltı kararı bulunan Dumanlı'nın 'polise gelin beni alın' şeklinde çağrıda bulunduğunu da aktardı.
 
Fuat Avni adlı twitter kullanıcısının Cuma günü gazetecilere yönelik bir operasyon yapılacağı bilgisini paylaştığını yazan Yunan basını, AKP hükümetinin Gülen Hareketi'ne ve medyaya yönelik açtığı savaşa, hükümetin karıştığı rüşvet ve skandalların sebep olduğu değerlendirmesini yaptı.
 
Ülkenin saygın gazetelerinden Kathimerini de internet sitesindeki haberinde, Türkiye'de polisin medyaya operasyon yaptığını, şimdiye kadar 14 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.
 
ÖZGÜR BASININ SUSTURMA GİRİŞİMİ
 
Yunanistan'ın resmi Atina-Makedonya Haber Ajansı da abonelerine geçtiği haberde, sabah saatlerinde Türk polisinin Zaman Gazetesi'ne baskın yaptığını duyurdu. Kalabalık bir vatandaş grubunun gazete binası dışında toplandığını ve "özgür basın susturulamaz" şeklinde slogan attıklarını yazan Atina-Makedonya Haber Ajansı, Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın polise kendisini gözaltına almaları çağrısı yaptığını duyurdu.
 
Medyaya yapılan baskın ve gözaltı haberlerine yer veren yüzlerce Yunan haber sitesi de Türkiye'deki özgür basına müdahale ve susturma girişiminde bulunulduğunu okurlarıyla paylaştı.
 
REUTERS 'ACİL' BAŞLIĞI İLE DUYURDU
 
Dünyanın en büyük haber ajanslarından Reuters, Zaman Gazetesi'ne yapılan polis baskınını 'ACİL' başlığıyla 'son dakika' olarak duyurdu.
 
Haberde, polis ekiplerinin bu sabah Zaman Gazetesi'ne baskın düzenlediği belirtilerek, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 gün önce söz konusu operasyona işaret ettiğine dikkat çekildi.
 
Reuters, hadisenin 3 bakanın istifasıyla sonuçlanan 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının yıldönümüne denk geldiğine de vurgu yaptı.
 
Dumanlı'nın bu sabah canlı yayında korkusuz bir şekilde polis ekiplerine kendisini tutuklama çağrısı yaptığı, bu sırada Zaman Gazetesi'ne gelenlerin "Özgür basın susturulamaz" diye slogan attığı ifade edildi.
 
Reuters, Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın gözaltına alındığı yönündeki haberlere de yer verdi.
 
BBC: ERDOĞAN, İKİNCİ PERDEYİ AÇTI
 
İngiliz yayın kuruluşu BBC, gazetecileri hedef alan operasyonun zamanlamasına dikkat çekti. BBC'nin internet sitesinde Mark Lowen imzasıyla yazılan analizde, operasyonun Türkiye'nin yakın tarihinin en büyük yolsuzluk skandalının birinci yıldönümü arefesinde gerçekleştiği belirtildi.
 
Şu anda cumhurbaşkanı olan Erdoğan'ın, yolsuzluk skandalıyla ilgili, bir zamanlar müttefiki olan Fethullah Gülen'in takipçilerini suçladığı belirtilen yazıda, Erdoğan'ın elindeki tüm imkanları kullanarak binlerce polis ve savcıyı görevden aldığı ve hükümet yanlısı olmasını sağladığı medyayı kullanarak, sonu gelmez bir tiratla muhaliflerini saf dışı bıraktığı belirtildi. Erdoğan'ın şimdi ikinci perdeyi açarak, muhalifleri tutuklama yoluna gittiğini belirten Lowen, Türkiye'nin basın özgürlüğü indeksinde 180 ülke arasında 154. sırada aldığına da dikkat çekti.
 
BBC muhabiri Mark Lowen, Türk hükümetinin bugün attığı adımla, ülkede demokrasinin aşınmakta olduğuna dair uluslararası endişelere güç kazandırdığını vurguladı.
 
'MEDYAYA DARBE OPERASYONU' SİNGAPUR BASININDA
 
Singapur'da yayımlanan ve Güneydoğu Asya'nın saygın gazetelerinden The Strait Times, Türkiye'de medyaya yönelik düzenlenen operasyon haberlerine yer verdi.
 
Gazete, Türk polisinin, Erdoğan'ın rakibi olan ve ABD'de sürgün hayatı yaşayan İslam Alimi Fethullah Gülen'e yakın medya kuruluşlarına baskın düzenlediğini ve bunların aralarında Zaman gazetesinin de olduğunu bildirdi.
 
Türk medyasına dayandırılan haberde, polisin, aralarında İstanbul'un da olduğu Türkiye'nin 13 şehrinde sabah saatlerinde operasyon başlattığı ve Gülen'e yakın bir televizyon kanalının üst yöneticisi, yapımcıları ve yönetmenlerinin de olduğu en az 14 kişiyi gözaltına aldığı kaydedildi.
 
Haberde ayrıca Zaman Gazetesi'nin önündeki geniş kalabalığa da dikkat çekildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)