BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünya Bankası'ndan Yemen'e 150 milyon dolarlık 'gıda güvenliği' desteği----

Dünya Bankası'ndan Yemen'e 150 milyon dolarlık 'gıda güvenliği' desteği

Dünya Bankası'ndan Yemen'e 150 milyon dolarlık 'gıda güvenliği' desteği
03 Aralık 2022 - 20:37 www.finansgundem.com

Planlama ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Vaid Bazib, Dünya Bankas'ının ülkede gıda güvenliğinin desteklenmesi için 150 milyon dolar hibe edeceğini açıkladı

Yemen hükümeti, Dünya Bankası'nın ülkedeki gıda güvenliğinin desteklenmesi için 150 milyon dolar hibede bulunacağını duyurdu.

Yemen resmi haber ajansı SABA'ya göre, Planlama ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Vaid Bazib, Dünya Bankas'ının ülkeye yapacağı hibeye ilişkin açıklamada bulundu.

Dünya Bankası'nın Yemen'de gıda güvenliğinin desteklenmesi için 150 milyon dolar hibe etmeyi kabul ettiğini kaydeden Bazib, hibenin yerel düzeyde tahıl üretiminin artmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Bazib, söz konusu hibenin ayrıca gıda güvenliğinin desteklenmesine, iklim değişikliğine dayanıklı yüksek kalitede tohum üretimine ve hayvan sağlığı programlarının genişletilmesine katkı sunacağını ifade etti.

Dünya Bankası, temmuz ayında da sağlık dahil çeşitli sektörlerin desteklenmesi için Yemen'e 150 milyon dolar hibe sağlayacağını duyurmuştu.

Yemen'deki iç savaş ve insani kriz


Yemen'de İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Ülkede yıllardır süren çatışmalarda yaklaşık 377 bin kişi yaşamını yitirdi. Dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer alan Yemen'de iç savaş nedeniyle yaşanan "insani kriz" her geçen gün büyüyor.

Arap Para Fonu'ndan Yemen'e 1 milyar dolar destek

BM: Yemen'de 2 milyon kişi onaylar geciktiği için insani yardımdan mahrum

BAE, Yemen Merkez Bankası'na 300 milyon dolar mevduat aktardı

Yemen, İran'a ait uyuşturucu yüklü gemiye el koydu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)