BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDünya Bankası'ndan Ukrayna'ya 200 milyon dolarlık ek finansman----

Dünya Bankası'ndan Ukrayna'ya 200 milyon dolarlık ek finansman

Dünya Bankası'ndan Ukrayna'ya 200 milyon dolarlık ek finansman
14 Mart 2022 - 23:11 www.finansgundem.com

Dünya Bankası, Ukrayna'da temel sosyal hizmetleri desteklemek amacıyla yaklaşık 200 milyon dolarlık ek finansman sağlanacağını duyurdu.

Dünya Bankası, Ukrayna'ya 200 milyon dolarlık ek finansman sağlama kararı alındığını açıkladı. Banka yapılan açıklamada, bu finansmanın Dünya Bankasının geçen hafta onayladığı 723 milyon dolarlık finansmana ilave olduğu belirtildi.

Geçen hafta onaylanan finansmanın 350 milyon dolarının Ukrayna'ya ödendiği aktarılan açıklamada, ülkedeki temel sosyal hizmetleri desteklemek amacıyla yaklaşık 200 milyon dolarlık ek finansman sağlanacağı bildirildi.

Açıklamada, söz konusu finansmanın Dünya Bankası Grubu'nun daha önce Ukrayna için hazırlandığını duyurduğu 3 milyar dolarlık destek paketinin bir parçası olduğu bilgisi paylaşıldı.

Dünya Bankası tarafından Ukrayna için seferber edilen toplam destek tutarının halihazırda 925 milyon doları aştığı belirtilen açıklamada, Avusturya'nın Ukrayna'ya hibe kaynaklarının aktarılmasını kolaylaştırmak için Dünya Bankasınca kurulan çok donörlü güven fonuna yaklaşık 11 milyon dolarlık katkıda bulunduğu ve bu fondaki mevcut tutarın 145 milyona ulaştığı ifade edildi.

Açıklamada, tam etkisi belirsizliğini korumasına rağmen Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının artan sayıda sivil zayiata neden olduğu, geçim kaynaklarını yok ettiği ve kritik sivil altyapıya zarar verdiği aktarıldı.

Öte yandan Dünya Bankası Başkanı David Malpass, Washington Post tarafından düzenlenen bir video konferans etkinliğinde, bankanın Ukrayna'ya yönelik 3 milyar dolarlık destek paketini 6 ile 8 hafta içinde tamamlamayı umduğunu söyledi.

Rusya'ya yönelik yaptırımların küresel gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYH) üzerinde savaşın kendisinden daha büyük bir etkisi olacağı konusunda uyaran Malpass, ancak krizin küresel toparlanmayı sona erdireceğini tahmin etmediğini dile getirdi.

Dünya Bankası, 7 Mart'ta Ukrayna için 723 milyon dolarlık kredi ve hibe paketini onayladığını duyurmuştu.

ABD: Çin, Rusya'ya destek verirse ciddi sonuçları olur

 

Ukrayna Başbakanından korkutan uyarı: Üçüncü dünya savaşına dönüşebilir

 

IMF'den Ukrayna ekonomisi için derin resesyon beklentisi

 

AGİT'ten Rusya'ya ''devlet terörü'' suçlaması

 

Savaşın 19'uncu gününde Rusya'dan Başkent Kiev'e ağır darbeler

 

Ukrayna: Müzakereler devam ediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)