BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDünya Bankası'ndan Türkiye büyüme tahminine revizyon----

Dünya Bankası'ndan Türkiye büyüme tahminine revizyon

Dünya Bankası'ndan Türkiye büyüme tahminine revizyon
11 Ocak 2023 - 07:55 www.finansgundem.com

Dünya Bankası, Türk ekonomisi için 2022 büyüme tahminini yükseltirken, 2023 beklentisini aşağı yönlü revize etti

Dünya Bankası, Türkiye için 2022 yılı GSYH büyüme tahminini yüzde 2,3'ten yüzde 2,4'e çıkarırken, 2023 için büyüme tahminini yüzde 3,2'den yüzde 2,7'ye indirdi. 2024 yılı için GSYH büyüme tahminini ise yüzde 4,0 olarak korudu.

Raporda Türkiye için yapılan değerlendirmede, "Türkiye'de geçen yıl büyüme beklentilerin üzerinde gerçekleşti ve GSYH tahminen yüzde 4,7 arttı. Aralık 2021 ve Ocak 2023 arasında asgari ücretin üçe katlanması ve turizm sektöründe toparlanma aktivitenin desteklenmesine yardımcı oldu ve yüksek enflasyonun, para birimindeki ciddi değer kaybını ve artan net hatalar ve eksikliklere karşın yükselen dış yükümlülüklerin etkilerini dengeledi" ifadelerine yer verdi.

Bununla birlikte Türkiye'de büyümenin kayda değer ters rüzgarlar ve riskler ile karşı karşıya olmaya devam ettiğini belirten Dünya Bankası, yüksek enflasyonu ve cari işlemler açının keskin şekilde genişlediği ortamda büyüyen dış kırılganlıkları risk faktörleri olarak işaret etti. Türk ekonomisinde büyümenin 2023 yılında yşüzde 2,7'ye yavaşlayacağını öngören Dünya Bankası, ancak 2023 Haziran'da yapılacak seçimler öncesinde kamu harcamalarında artışın yavaşlayan ihracatın ve iç talebin etkisini telafi edeceğini de savundu.

Dünya Bankası'ndan küresel büyüme tahmini

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)