BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünya Bankası'ndan Rusya'ya kötü haber----

Dünya Bankası'ndan Rusya'ya kötü haber

Dünya Bankası'ndan Rusya'ya kötü haber
25 Eylül 2018 - 08:37 www.finansgundem.com

Dünya Bankası'nın yaptığı bir araştırmaya göre Rusya'da iş yapma ortamı zorlaştı

Dünya Bankası, farklı ülkelerde iş yapma imkanlarını mercek altına aldığı "World Governance Indicators (WGI)" araştırmasının sonuçlarını açıkladı. "Doing Business" adlı araştırmaya alternatif olarak daha kapsalı şekilde yapıldığı belirtilen incelemeden, Rusya'da son dönemde iş yapma ortamının olumsuz yönde değiştiği sonucuna varıldı.

RBK'nın aktardığı araştırmada, ülkelerdeki iş yapma ortamları siyasi istikrar, kamu yönetiminin etkinliği, düzenleme faaliyetlerinin kalitesi ve hukukun üstünlüğü göz önünde bulundurularak değerlendirildi.

2017 yılının sonuçlarının incelendiği araştırmada, Rusya'nın düzenleme faaliyetlerinin kalitesi notu geçen sene olduğu gibi eksi puanda kaldı ve -0,48 olarak kaydedildi. 2016 yılında bu rakam -0,42 idi.

Düzenleme faaliyetlerinin kalitesi kriterinde, özel sektörün gelişimine ortam hazırlayan etkin düzenleme faaaliyetlerinin yapılıp yapılmadığı inceleniyor.

Rusya'nın bu kategorideki notu 2004 yılında -0,12 ile en iyi durumdayken, 2015 yılında -0,52'ye kadar düşmüştü.  

Rusya'da Yüksek Ekonomi Okulu ve Stratejik Araştırmalar Merkezi, Başkan Putin için kamu yönetiminde reformlara yönelik hazırladıkları raporda, WGI araştırmasında Rusya'nın notunun +1'e yükseltilmesi hedefini belirlemişti. Rusya'nın, özel sektörün gelişimiyle ilgili bu sıralamada Polonya, Gürcistan ve Baltık ülkeleri seviyesine 2024 yılında gelebileceği öngörülmüştü. 

 Diğer yandan Rusya'nın siyasi istikrar notu geçen sene -0,95'ten -0,67'ye, hükümetin etkinliği notu -0,2'den -0,0,8'e yükseldi.(Turkrus)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)