BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDünya Bankası'ndan Merkez'e övgü----

Dünya Bankası'ndan Merkez'e övgü

Dünya Bankası'ndan Merkez'e övgü
05 Mayıs 2014 - 12:57 www.finansgundem.com

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser, Türkiye'de enflasyondan endişeli olduklarını söyledi

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser, Dış Politika ve Aaraştırma Merkezi'nin (EDAM) her yıl Bodrum'da gerçekleştirilen yuvarlak masa toplantısında CNBC-e'ye konuştu. Raiser, beklentilerin iyi yönetilmesi halinde enflasyonun düşebileceğini söyledi. "Öngörülerimizi henüz yeni revize ettik, yakın zamanda yeniden gözden geçireceğiz, her üç ayda bir yapıyoruz bunu" diyen Raiser, "Şimdi ilk çeyrek rakamlarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

TEMEL SORUNLAR DEĞİŞMEDİ

İhracat tarafında ve tüketici güveninde göstergelerin güçlü olduğunu söyleyen Raiser, "Ancak Türkiye ekonomisinin temel sorunları değişmedi. Ekonominin yeniden dengelenmesi gerekiyor. Dış finansmana bağımlılık hala çok fazla ve cari açık hala çok yüksek ve bu da rekabeti etkiliyor" dedi.

ENFLASYON ENDİŞELENDİRİYOR

Bu sorunların yapısal reformlarla çözülebileceğini ifade eden Raiser, "Türk Lirasındaki değer artışının sonucu olarak enflasyon Merkez Bankası hedefinden daha yüksek. Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde bir revizyona gitti. Çekirdek enflasyondaki artış bizi endişelendiriyor" dedi.

MB POLİTİKALARI ÇOK DOĞRU

"Merkez Bankası politikaları çok doğru" ifadesini kullanan Raiser, "Beklentiler doğru yönetilirse enflasyon aylar sonra ya da bir yıl sonra yeniden düşebilir" dedi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)