BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünya Bankası'ndan G20'ye borç uyarısı----

Dünya Bankası'ndan G20'ye borç uyarısı

Dünya Bankası'ndan G20'ye borç uyarısı
22 Kasım 2020 - 11:55 www.finansgundem.com

Dünya Bankası, G20 liderlerini daha fazla borç erteleme imkanı sağlamaları konusunda uyardı.

Dünya Bankası Başkanı David Malpass, cumartesi günü G20 ülkelerini borç ertelemelerini daha kalıcı hale getirmeleri konusunda uyararak 1980'lerde görülen yoksulluğun yeniden ortaya çıkabileceğini belirtti.

Malpass, G20 liderlerinin borç şeffaflığı ve yoksul ülkelere sağlanan borç erteleme imkanlarıyla ilgili kaydettikleri ilerlemeden memnun olduğunu fakat daha fazlasının gerektiğini söyledi.

"Borç indirimi ve şeffaflığı üretken yatırımları mümkün kılacaktır ve daha güçlü ve sürdürülebilir toparlanmanın temelini oluşturacaktır." diyen Malpass, "Şimdi çok az önlem almaya karşı mücadele etmeliyiz yoksa 1980'lerdeki gibi bir borç yapılandırması ve düzensiz bir temerrüt dalgasından mustarip olabiliriz." diye ekledi.

'Kayıp yıllar' olarak da anılan 1980'ler özellikle Latin Amerika ve diğer ülkelerin borçlarını ödeyememe sorunlarının baş gösterdiği ve büyümenin yavaşladığı bir dönemdi.

Koronavirüs salgınının başından beri borç ertelemeleri konusunu gündeme taşıyan Malpass, Çad, Angola, Etiyopya ve Zambiya gibi ülkelerin borç ödeme konusunda sıklığı giderek artan sorunlar yaşadını belirtmişti.

AB'den G20'de borç hafifletme çağrısı

G20’nin gündemi pandemi ve borç

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)