BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDünya Bankası’ndan finansal kriz uyarısı----

Dünya Bankası’ndan finansal kriz uyarısı

Dünya Bankası’ndan finansal kriz uyarısı
13 Ocak 2021 - 16:09 www.finansgundem.com

Dünya Bankası Başekonomisti Prof. Dr. Carmen Reinhart, pandeminin daha fazla uzaması durumunda finansal krize dönüşebileceği uyarısında bulundu.

Dünya Bankası Başekonomisti Carmen Reinhart, covid-19 pandemisinin daha fazla uzaması durumunda küresel ekonominin bir finansal krizle karşı karşıya kalabileceğini dile getirdi.

Bloomberg televizyonuna konuşan Reinhart, pandeminin bir sağlık krizi olduğunu ancak klasik finansal bilanço problemlerine dönüşen unsurları olduğunu belirtti.

PANDEMİ DAHA FAZLA UZARSA…

Dünyada ortalama kişi başı gelirin 2021 sonunda da pandemi öncesi seviyelerin altında olmasını beklediklerini hatırlatan Reinhart, 2021’de dünya ekonomisinde görülecek büyümenin, tam bir toparlanma anlamına gelmeyeceğini vurguladı.

Pandemi daha uzarsa, işletmelerin kapanması nedeniyle istihdamda daha çok bozulma olacaktır” diyen profesör, “Çok kaygılıyım; eğer bu süreç daha da uzarsa, bireylerin, hanelerin ve şirketlerin bilançolarında daha çok zorlanacaktır” ifadelerini kullandı.

Dünya Bankası, Türkiye büyüme tahminini yükseltti

 

Dünya Bankası'ndan Çin ekonomisi için politika desteği uyarısı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • b113 Ocak 2021 22:44

    Piyasaların alternatifi gibi uydurulan coinler bir zaman sonra balon gibi patlayacak. Altın, döviz, petrol ve değerli madenlere gitmeyenler balon patladığında ortada kalacak...