BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDünya Bankası'ndan Fed yorumu----

Dünya Bankası'ndan Fed yorumu

Dünya Bankası'ndan Fed yorumu
18 Aralık 2015 - 12:31 www.finansgundem.com

Dünya Bankası Kalkınma Beklentileri Grubu Direktörü Köse, Fed'in faiz artışını değerlendirdi

Dünya Bankası Kalkınma Beklentileri Grubu Direktörü Ayhan Köse, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz artışının, ABD ekonomisindeki iyileşmeden kaynaklandığı için memnuniyet verici bir gelişme olduğunu söyledi.

Köse, Fed'in politika faizini, 2006 yılından beri ilk kez artırmasının ardından konuştu. ABD’nin uzun zamandır beklenen faiz artışıyla başlayan parasal politikanın normalleşme sürecini pozitif bulduğunu ifade eden Köse, "Fed’in Faiz artışı, ABD ekonomisindeki iyileşmenin bir sonucu olması nedeniyle memnuniyet verici bir gelişme. Amerikan ekonomisi kuvvetleniyor ve ülkenin para politikasını yönetenler buna dayanarak faizlerde normalleşmeye gidiyor. Dünyanın en büyük ekonomisindeki güçlenmenin ve para politikasındaki normalleşmenin küresel ekonomiye etkisinin pozitif olmasını bekliyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Köse, Türkiye gibi gelişen ülkelerin de kendi parasal ve mali ekonomilerini iyi yönlendirmeleri durumunda, Fed’in sıkılaştırma sürecini daha rahat şekilde atlatabileceklerini söyleyerek, faiz artışında yavaş ve kademeli bir yol izleyecek olmasının adaptasyonu kolaylaştıracağını dile getirdi.

Fed’in yüzde 0,25 puanlık faiz artışının tüketicilere yönelik ekonomik etkilerinin şimdilik sınırlı kalmasına rağmen uzun vadede belirginleşeceğini vurgulayan Köse, "Fed’in faiz artışının tüketicilere direkt etkisi ilk etapta sınırlı olacak. Fakat bu etkiler, uzun vadede faizler arttıkça daha fazla hissedilecektir" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)