BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünya Bankasından Fas'ın "mavi ekonomi" programına 350 milyon dolar destek----

Dünya Bankasından Fas'ın "mavi ekonomi" programına 350 milyon dolar destek

Dünya Bankasından Fas'ın mavi ekonomi programına 350 milyon dolar destek
24 Mayıs 2022 - 14:05 www.finansgundem.com

Dünya Bankası, Fas'ın "mavi ekonomi" programına 350 milyon dolar destek vereceğini açıkladı.

Fas hükümetinin yürüttüğü mavi ekonomi programı için Dünya Bankasının 350 milyon dolarlık yeni finansman paketine onay verdiği açıklandı.

Dünya Bankasından yapılan yazılı açıklamada, "Yeni iş fırsatları ve ekonomik büyüme sağlayacak bu program, Ukrayna'daki savaşın etkisiyle önemi daha çok artan doğal kaynakların sürdürülebilirliği ve gıda güvenliğine katkı sunacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, Fas'ın kıyı bölgelerindeki ekonominin ülkedeki gayrisafi yurt içi hasılanın (GSYH) yüzde 50'den fazlasını oluşturduğu belirtilerek, ülkenin su ürünleri ve deniz yosunlarının yetiştirilmesinin yanı sıra yenilenebilir deniz enerjisi gibi alanlarda potansiyel taşıdığına dikkat çekildi.

Dünya Bankası Fas Direktörü Jesko Hentschel de karara ilişkin "Atlas Okyanusu ve Akdeniz'de kıyısı olması sebebiyle Fas, mavi ekonominin gelişimi için güçlü bir potansiyele sahip." değerlendirmesinde bulundu.

Dünyada 2008 küresel finans krizi sonrası ortaya çıkan mavi ekonomi kavramı; deniz ve okyanuslarda sürdürülebilir büyümenin sağlanarak yürütüldüğü ekonomik faaliyetleri kapsıyor. Mavi ekonomiyle, deniz ve okyanuslardaki ekosistem ve biyolojik çeşitliliğin korunması ve su kalitesinin iyileştirilmesi hedefleniyor.

Gıda krizine karşı Dünya Bankası'ndan 30 milyar dolarlık kaynak

 

Etiyopya ve Dünya Bankası'ndan 300 milyon dolarlık anlaşma

 

Dünya Bankası: Enerji dönüşümüyle metal fiyatları artacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)