BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDünya Bankası'ndan Çin ekonomisine ilişkin büyüme tahmini----

Dünya Bankası'ndan Çin ekonomisine ilişkin büyüme tahmini

Dünya Bankası'ndan Çin ekonomisine ilişkin büyüme tahmini
07 Haziran 2023 - 11:24 www.finansgundem.com

Dünya Bankası, Çin ekonomisine dair büyüme tahminlerini yükseltti

Dünya Bankası, bu yıl dünya ekonomisi ve Çin ekonomisine dair büyüme tahminlerini yükselterek revize etti. Dünya Bankası tarafından dün yayımlanan son Küresel Ekonomik Görünüm Raporunda bu yıl dünya ekonomisinin ocak ayındaki tahmine göre 0,4 puan artışla yüzde 2,1 ve Çin ekonomisinin ocak tahminine göre 1,3 puan yükselerek yüzde 5,6 büyüyeceği belirtildi.

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, "Rusya-Ukrayna çatışmasının devam etmesi ve enflasyonun önünü kesmek için para politikasının daralmayı sürdürmesi durumunda bu yıl dünya ekonomisindeki büyüme oranının geçen yıla göre gözle görülür şekilde düşük olacağına dikkat çekilen raporda 2024 yılında dünya ekonomisinin yüzde 2,4 büyüyeceği ve ocak ayındaki tahminlere göre 0,3 puan düşüş olabileceği kaydedildi.

Raporda, ABD ekonomisinin bu yıl yüzde 1,1, önümüzdeki yıl yüzde 0,8, Avro bölgesinin bu yıl yüzde 0,4 ve önümüzdeki yıl yüzde 1,3, Japonya ekonomisinin de bu yıl yüzde 0,8 ve önümüzdeki yıl yüzde 0,7 büyüyeceği beklentisi ortaya koyuldu."

Çin'in ihracat ve ithalatı zayıfladı

 

Morgan Stanley'den, Çin ekonomisi tahmini

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)