BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDünya Bankası Rusya ile ilgili büyüme tahminini aşağı çekti----

Dünya Bankası Rusya ile ilgili büyüme tahminini aşağı çekti

Dünya Bankası Rusya ile ilgili büyüme tahminini aşağı çekti
06 Nisan 2019 - 07:19 www.finansgundem.com

Rusya için büyüme tahminini yüzde 1.6'dan 1.4'e çeken Dünya Bankası, ABD’den beklenen yeni yaptırımları, mali piyasalardaki olumsuz gidişatı ve petrol fiyatlarındaki düşüşü, büyüme tahmininin indirilme nedenleri olarak gösterdi

Dünya Bankası, Rusya ekonomisine ilişkin büyüme beklentisini olumsuz yönde revize etti. TASS ajansının haberine göre Dünya Bankası, Rusya için 2019 yılı ekonomik büyüme tahminini yüzde 1,6’dan yüzde 1,4’e indirdi. 

Dünya Bankası raporunda, Ukrayna ekonomisine ilişkin 2020 ve 2021 yılı büyüme beklentilerinde (yüzde 1,8) ise değişikliğe gidilmedi.

Dünya Bankası, ABD’den beklenen yeni yaptırımları, mali piyasalardaki olumsuz gidişatı ve petrol fiyatlarındaki düşüşü, ekonomik büyüme tahmininin aşağıya çekilmesinin başlıca nedenleri olarak gösterdi.

Raporda, Rusya kamu bütçesinin ise petrol gelirlerine bağlı olarak fazla vermeyi sürdüreceği öngörüldü.

Dünya Bankası uzmanları, Rusya’da ekonomik büyümenin hızlanmasının, çalışabilir nüfusun artırılmasının yanı sıra, üretim verimliliğinin yukarı çıkarılmasına bağlı olduğunun altını çizdi. (turkrus.com)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)