BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDünya Bankası Rusya için küçülme öngördü----

Dünya Bankası Rusya için küçülme öngördü

Dünya Bankası Rusya için küçülme öngördü
09 Aralık 2014 - 20:03 www.finansgundem.com

Dünya Bankası, 2015 görünümünde Rusya ekonomisinin yüzde 0.7 küçüleceği tahmininde bulundu

Dünya Bankası, Rusya ekonomisinin düşen petrol fiyatlarının da etkisini göstermesiyle 2015'te yüzde 0.7 küçüleceğini öngördü.

Washington merkezli bankanın açıklamasında, önümüzdeki yıl petrol fiyatlarının ortalama varil başına 78 dolar olacağından hareketle, Rusya ekonomisinin yüzde 0.7 daralacağı ifade edildi. Banka'nın Eylül'de yayınladığı raporda ülke için yüzde 0.3 büyüme tahmini yapılmıştı.

Dünya Bankası'nın Rusya ekonomisti Birgit Hansl, düşük petrol fiyatlarının, şirketlerin yatırım kararlarını olumsuz etkileyebileceğini ve tüketimin 2009'dan bu yana ilk kez gerileyebileceğini ifade etti.

Banka'nın raporunda, petrol fiyatlarının varil başına 80 dolara çıkması ile Rusya ekonomisinin 2016'da yüzde 0.3 büyüyeceği belirtildi. Bent petrolü yüzde 0.85 yükselerek TSİ 19:26 ile varil başına 66.75 dolardan işlem gördü.

Dünyanın en büyük enerji ihracatçısı Rusya, petrol fiyatlarında yüzde 40'ı bulan sert düşüş ve rublenin dolar karşısında değer kaybetmesi nedeniyle, ciddi sıkıntı yaşıyor. ABD ve Avrupa ülkelerinin Rusya'ya Ukrayna krizi nedeniyle uyguladığı yaptırımlar da Rusya ekonomisini kötü etkiliyor. Petrol ve doğal gaz gelirleri, Rusya bütçesinin yarısını teşkil ediyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)