BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünya Bankası raporla ortaya koydu: Kovid-19 eğitimi vurdu----

Dünya Bankası raporla ortaya koydu: Kovid-19 eğitimi vurdu

Dünya Bankası raporla ortaya koydu: Kovid-19 eğitimi vurdu
22 Şubat 2021 - 21:24 www.finansgundem.com

Dünya Bankası ve UNESCO'nun ortaklaşa hazırladığı raporda, Kovid-19 salgınının eğitim harcamaları konusunda yoksul ülkelerde gerilemelere neden olduğu ortaya çıkarıldı.

Dünya Bankası, düşük ve alt orta gelir grubu ülkelerin üçte ikisinin yeni tip koronavirüs salgınının (Kovid-19) başlangıcından bu yana kamu eğitim bütçelerinde kesintiye gittiğini bildirdi.

UNESCO İLE ORTAK RAPOR HAZIRLANDI

Dünya Bankası'ndan yapılan açıklamada, bankanın Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) ile hazırladığı Eğitim Finansı İzleme Raporu'nun eğitim bütçelerinin özellikle yoksul ülkelerde Kovid-19 salgınının getirdiği zorluklara orantılı bir şekilde ayarlanmadığını ortaya koyduğu aktarıldı.

KESİNTİLERİN GELECEKTE ARTMA RİSKİ VAR

Açıklamada, ilave finansman ihtiyaçlarına rağmen, düşük ve alt orta gelir grubu ülkelerin üçte ikisinin Kovid-19 salgınının başlangıcından bu yana kamu eğitim bütçelerinde kesintiye gittiği kaydedildi. Üst orta ve yüksek gelirli ülkelerin yalnızca üçte birinin eğitim bütçelerini azalttığına işaret edilen açıklamada, söz konusu kesintilerin salgının ekonomik maliyeti devam ettikçe ve mali pozisyonlar kötüleştikçe gelecekte artma riski olduğuna dikkat çekildi.

DÜŞÜK VE YÜKSEK GELİRLİ ÜLKELER ARASINDAKİ EŞİTSİZLİK GENİŞLEDİ

Açıklamada, düşük ve yüksek gelirli ülkeler arasındaki mevcut harcama eşitsizliklerinin önemli ölçüde genişlediği kaydedildi. Kovid-19 salgını öncesinde 2018-2019 döneminde yüksek gelirli ülkelerin çocuk veya gençlerin eğitimi için kişi başına yılda 8 bin 501 dolar eş değeri harcadığı belirten açıklamada, bu tutarın düşük gelirli ülkelerde 48 dolar eş değeri olduğu kaydedildi.

UÇURUM DERİNLEŞTİ

Açıklamada, Kovid-19 salgınının kişi başına düşen eğitim harcamasında zengin ve fakir ülkeler arasındaki uçurumu derinleştirdiği ifade edildi. Küresel eğitim harcamalarının son 10 yılda arttığına işaret edilen açıklamada, ancak salgının bu yükseliş eğilimini kesintiye uğratabileceğine dair işaret olduğu belirtildi.

Dünya Bankası'ndan OSB'lere 300 milyon dolar

 

Dünya Bankası’ndan finansal kriz uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)