BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDünya Bankası Latin Amerika ve Karayipler büyüme tahminini revize etti----

Dünya Bankası Latin Amerika ve Karayipler büyüme tahminini revize etti

Dünya Bankası Latin Amerika ve Karayipler büyüme tahminini revize etti
30 Mart 2021 - 00:50 www.finansgundem.com

Dünya Bankası daha önce 2020 için yüzde 7,9 küçülme öngördüğü Latin Amerika ve Karayipler'de daralmanın yüzde 6.7 olarak gerçekleşmesi üzerine 2021 beklentisini yüzde 4'ten yüzde 4.4'e çıkardı

Dünya Bankası, Latin Amerika ve Karayipler bölgesi ekonomilerine ilişkin bu yılki büyüme tahminini yüzde 4'ten yüzde 4,4'e yükseltti.

Bankadan yapılan açıklamada, Latin Amerika ve Karayipler bölgesinin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından diğer bölgelere kıyasla sağlık ve ekonomi alanında daha fazla zarar gördüğüne dikkat çekildi.

Açıklamada, daha önce geçen yıl yüzde 7,9 küçüldüğü öngörülen Latin Amerika ve Karayipler bölgesi ekonomisinin, 2020'de yüzde 6,7 daraldığı kaydedildi.

Dünya Bankasının açıklamasında, bölge ekonomisinin 2021 yılına ilişkin büyüme tahminin ise yüzde 4'ten yüzde 4,4'e çıkarıldığı aktarıldı.

Geçen yıl salgın nedeniyle yaşanan daralmanın büyük ekonomik ve sosyal maliyetleri olduğuna işaret edilen açıklamada, işsizlik ve yoksulluk oranlarının arttığı aktarıldı.

Açıklamada, Kovid-19 salgınının neden olduğu krizin, bölge ekonomileri üzerinde uzun süreli etkisinin olacağı uyarısında bulunuldu.

Dünya Bankası'ndan G20'ye çağrı: Borçları askıya almaya devam

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)