BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDünya Bankası, Çin ekonomisinin yavaşlamasını bekliyor----

Dünya Bankası, Çin ekonomisinin yavaşlamasını bekliyor

Dünya Bankası, Çin ekonomisinin yavaşlamasını bekliyor
20 Aralık 2018 - 08:36 www.finansgundem.com

Dünya Bankası Çin'in ekonomik büyümesinin 2019'da yavaşlamasını bekliyor

Dünya Bankası bugün yayınladığı raporda Çin'in ekonomik büyümesinin 2019'da 2018'e göre yavaşlamasını beklediğini bildirdi. Banka, ABD ile çin ticari anlaşmazlıklarından kaynaklı olarak ters rüzgarların artmasının etkisi ile Çin'in bu yıl yüzde 6,5 olması beklenen ekonomik büyümesinin 2019'da yüzde 6,2'ye yavaşlayacağını öngördü.

Çin'in bir taraftan finansal riskleri sınırlama çabalarının sürdürürken diğer taraftan ticaretle ilişkili ters rüzgarları yönetmeye çalışmakta zorlandığını belirten Dünya Bankası, "Zayıf kredi büyümesinin yatırımlar üzerinde baskı yarattığı ve yavaşlayan global talep ile ABD'nin Çin mallarına yüksek tarifelerinin ihracatı etkilediği ortakta tüketim, Çin ekonomisinin ana yönlendiricii olmaya devam edecek" dedi.

Dünya Bankası, Çin'in ekonomiyi canlandırmak için kamu altyapı yatırımları yerine hanehalkı tüketimini artırmaya odaklanması gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)