BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDünya Bankası Başekonomisti’nden finans krizi uyarısı----

Dünya Bankası Başekonomisti’nden finans krizi uyarısı

Dünya Bankası Başekonomisti’nden finans krizi uyarısı
16 Ekim 2020 - 12:22 www.finansgundem.com

Carmen Reinhart kovid döneminde ortaya çıkan ekonomik krize mali sebeplerin neden olmadığını ancak durumun finansal krize dönüşebileceği konusunda endişelendiğini açıkladı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünya Bankası Başekonomisti Carmen Reinhart, korona virüs salgınının büyük bir ekonomik krize dönüştüğünü söyledi ve bir finansal krizin ortaya çıkma olasılığı konusunda uyardı.

Bloomberg’e verdiği röportajda Reinhart, "Bu durum bir mali kriz olarak başlamadı, fakat çok ciddi mali sonuçları olan büyük bir ekonomik krize dönüşüyor. Önümüzde uzun bir yol var" dedi.

Haziran ayında Dünya Bankası’ndaki görevine başlayan Carmen Reinhart, 2009’da Kenneth Rogoff’la birlikte yazdığı “Bu Defa Farklı: Finans Çılgınlığının 800 Yıllık Tarihi” kitabıyla tanınıyor. Kitap temerrüde düşen hükümetlerin, resesyonların, banka işleyişlerinin, para birimi satış dalgalarının ve enflasyondaki ani yükselişlerin tarihini anlatan bir kaynak haline geldi.

Verimleri düşük tutmak için tahvil satın alan merkez bankaları hamlelerinin, dünyadaki herkesin bunu yapması durumunda sıfır toplamlı bir oyuna dönüşüp dönüşmediği sorulduğunda Reinhart, “Bu bir savaş. Savaşlar sırasında hükümetler savaş harcamalarını ellerinden geldiğiniz kadar finanse etmeye çalışırlar ve şu anda acil ihtiyaçlar söz konusu" ifadelerini kullandı.

Dünya Bankası Başekonomisti, “İçinde bulunduğumuz senaryo sürdürülebilir değil” görüşlerine yer verdi.

Yoksul ülkelerin başı dertte

Reinhart, Dünya Bankası'nın bir yıl uzatma çağrısına rağmen dünyanın en zengin ülkelerinin en azından 2021'in ilk yarısında en yoksul ülkeler için bir borç yardımı girişimini yenileme kararı alması sonrasında konuştu.

Dünya Bankası verilerine göre, dünyanın en yoksul ülkeleri bu yıl ödemesi gereken paranın neredeyse %60'ını Çin'e borçlu. Dünya Bankası Başkanı David Malpass’ın ağustos ayında yaptığı açıklamada, Çin’in gelişmekte olan ülkelere şeffaf olmayan ve ülkelerin karşılayabileceğinden daha yüksek faiz oranlarla pek çok kredi verdiğini söylemişti.

Çin’in borçları askıya alma yardımına katılmamasıyla ilgili bir soruya Reinhart ülkenin aslında işin içerisinde olduğunu, sadece diğerleri kadar tam destek vermediğini ifadeleriyle yanıt verdi.

Çin’de en büyük banka Çin Kalkınma Bankası’nın ya da özel sektör kreditörlerinin oluşturulan çabaya katılmadığını söyleyen Reinhart, “Tam deste şu anda asıl ihtiyacımız olan şey. Fakat ne yazık ki bunu henüz göremedik” sözlerini kullandı.

Merkez Bankası'ndan 150 baz puan faiz artırımı bekleniyor

 

Korona 2.5 milyon yeni işsizliğe yol açacak

 

NatWest: İngiliz bankaları eksi faize hazır değil

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum17 Ekim 2020 17:37

    Finansal kriz yaşanır tabi trilyon dolar basıp borsaya gönder trilyon euro bas ülkelere yardım paketi adı altında dagıt sonra yat para bas ye oh ne güzel dünya çinliler çalışsın sen ye yarın bir gün çinliler yook kardeşim siz kağıt parçasını boyayıp boyayıp bana veriyorsunuz bundan böyle ben bu kağıtları istemem bana karşılığında kıymetli maden ödeyin derse o gün batı batar

  • db16 Ekim 2020 21:14

    Böyle ara arada olsa gerçekleri yabancıların da söyleyebilmesi gerçekten aklı selim birileri var dedirtiyor insana...