BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDünya Bankası 17 yıllık raporu bu yıl yayınlamadı----

Dünya Bankası 17 yıllık raporu bu yıl yayınlamadı

Dünya Bankası 17 yıllık raporu bu yıl yayınlamadı
28 Ağustos 2020 - 14:34 www.finansgundem.com

Dünya Bankası, İş Yapma Kolaylığı Raporu yayınını askıya aldı

Dünya Bankası, İş Yapma Kolaylığı Raporu yayınını askıya aldı
WASHINGTON (AA) - Dünya Bankası, 17 yıldır yayımladığı İş Yapma Kolaylığı Raporu'nu verilerdeki değişikliklerle ilgili rapor edilen düzensizlikleri araştırmak için askıya aldığını duyurdu.

Bankadan yapılan açıklamada, İş Yapma Kolaylığı Raporu'nun 17 yılı aşkın süredir iş yapmanın maliyetlerini ölçmek isteyen ülkeler için "değerli bir araç" olduğu kaydedildi.

Raporun göstergeleri ve metodolojisinin genel iş ortamını iyileştirmeye yardımcı olmak için tasarlandığına işaret edilen açıklamada, 2018 ve 2020 yıllarına ilişkin İş Yapma Kolaylığı raporlarındaki verilerdeki değişikliklerle ilgili bir dizi düzensizliğin bildirildiği aktarıldı.

Açıklamada, verilerdeki değişikliklerin raporun metodolojisiyle tutarsız olduğu belirtilerek, konuya ilişkin değerlendirmeleri yapmak için İş Yapma Kolaylığı raporunun yayımlanmasının askıya alınacağı bildirildi.

Veriler ve analizlerin bütünlüğü ile tarafsızlığının çok önemli olduğu vurgulanan açıklamada, son 5 rapor için kurumsal veri inceleme sürecinin ardından meydana gelen veri değişikliklerinin sistematik incelemesi ve değerlendirmesinin yapıldığı ifade edildi.

Açıklamada, düzensizliklerden en çok etkilenen ülkelerin verilerinin geriye dönük olarak düzeltileceği de belirtildi.

Dünya Bankası'nın yıllık raporları, 190 üye ülkede yatırım ortamını etkileyen mülkiyet hakları, vergi ödeme, elektrik temini ve iş kurma gibi iş düzenlemelerini analiz ediyor.

Dünya Bankası'ndan rezerv uyarısı

 

Dünya Bankası verilerinde Türkiye 13’üncü büyük ekonomi

 

IMF-Dünya Bankası toplantısı sanal ortamda yapılacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)