BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDumluca Barajı, tarihinin en düşük seviyesinde----

Dumluca Barajı, tarihinin en düşük seviyesinde

Dumluca Barajı, tarihinin en düşük seviyesinde
22 Nisan 2021 - 13:57 www.finansgundem.com

Mardin'deki Dumluca Barajı'nın 20 milyon metreküp olması gereken doluluk oranı kuraklığın etkisiyle, 2 milyon metreküpe düşmesi sonucu bölge halkı susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Mardin'in Derik ilçesinde 20 milyon metreküp su kapasitesine sahip Dumluca Barajı, tehlike sinyali veriyor. Mevsimin kurak geçmesi nedeniyle barajdaki doluluk oranı, 2 milyon metreküpe düştü. 18 bin 600 dekar tarım arazisini sulama kapasitesine sahip barajdaki su oranı, son 11 yılın en düşük seviyesine indi.

ÇİFTÇİLER ZOR DURUMDA 

Dumluca Sulama Birliği Sorumlusu ve Bahçelievler Mahallesi'nin muhtarı Şeyhmus Ekinci, şu an barajda ihtiyacı karşılayacak 3-4 günlük su kaldığını, çiftçinin de kara kara düşündüğünü belirtti.

Ekinci, "2021 yılı sulama sezonunda bölgemizde kuraklık sürüyor. Barajımız 18 bin 600 dekarlık tarım arazisini suluyor. Bu yıl yağış olmaması nedeniyle barajımız dolmadı. 4 kanalımız var. Bu kanallara şu anda su vermiş bulunmaktayız. Yaklaşık 7 bin dönüm araziyi inşallah kurtarmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"En son 2008 yılı kurak geçmişti." diyen Ekinci "2008'deki kuraklıkta çiftçimiz mağdur olmuştu. Bu yıl da çiftçimiz mağdur oldu. Nisan ayının sonundayız. Birçok çiftçi tarlasını bıraktı. Şu anda baraj ölü seviyesindedir. Yani yaklaşık 2 milyon metreküp suyumuz kaldı. 3-4 günlük suyumuz var" şeklinde konuştu.

Çiftçilerden Sabah Bedirhanoğlu da kuraklığa karşı çaresiz kaldıklarını belirterek, "Baraj şu an ölü seviyede. Çevre köyler de bu barajın suyundan faydalanıyor ancak suyumuz bitme noktasına ulaştı. Ne yapacağımızı bilmiyoruz" diye konuştu.

Küresel ısınmanın maliyeti 30 trilyon doları bulabilir

 

Avrupa’da son 2 bin 100 yılın en sıcak ve kurak dönemi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)