BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDumanlı ve Karaca'ya tutuklama talebi----

Dumanlı ve Karaca'ya tutuklama talebi

Dumanlı ve Karaca'ya tutuklama talebi
18 Aralık 2014 - 10:34 www.finansgundem.com

Aralarında Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'nın da olduğu 12 şüphelinin tutuklanması, 4 kişinin ise denetimli serbest bırakılması talep edildi

14 Aralık operasyonu kapsamında gözaltına alınan, aralarında Zaman gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ile  Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da olduğu 16 kişi, mahkemeye sevk edildi.

Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca dahil 12 kişiye tutuklama talep edildi,  4 kişinin adli kontrol talebiyle serbest bırkılması istendi.

2 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

14 Aralık operasyonu kapsamında gözaltında bulunan şüphelilerden Mutlu Ekizoğlu ile Mustafa Altunbulak ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan yerleşkesinde gözaltında tutulan 18 şüphelinin ifade verme işlemleri tamamlandı.

Şüphelilerden eski Siirt Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu ile polis memuru Mustafa Altunbulak, Cumhuriyet savcısı tarafından serbest bırakıldı.

HİDAYET KARACA'NIN İFADESİ 7 SAAT SÜRDÜ

14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın ifade verme işlemi tamamlandı. Karaca'nın İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde saat 15.00 sıralarında başlayan savcılık ifadesi yaklaşık 7 saat sürdü.

EKREM DUMANLI DA İFADE VERDİ

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın savcılık ifadesi de saat 23.00 sıralarında tamamlandı. Saat 16.30'da başlayan ifade alma süreci 6,5 saat sürdü. Böylece, gözaltındaki tüm şüphelilerin ifadesi alınmış oldu.

Karaca: Ne Gülen’den talimat aldık, ne ‘Biat edin’ diyenlerden

14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, Fethullah Gülen’den aracılar vasıtasıyla talimat aldığı yönündeki suçlamaları reddetti.

ERGÜDER: BİLGİM YOK

Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü ve eski Hakkâri Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde verdiği savcılık ifadesinde kendisine yöneltilen 51 sorudan büyük bölümüne “Bilgim yok” yanıtını verdi. “Fethullah Gülen ile tanışıklığınız var mı? Fethullah Gülen, 6 Nisan 2009’da internet sitesinde yaptığı ‘İrtica Paranoyası’ adlı konuşmasında bugüne kadar halk arasında pek duyulmayan Tahşiye adını kullanarak Nur cemaatinin bir kolu olan Tahşiyecileri hedef mi gösteriyor?” sorularına ise Ergüder, “Benim kendisi ile herhangi bir tanışıklığım yoktur. Böyle bir konuşmadan haberim yoktur. Bu konuşmayı dinlemedim” diye yanıt verdi.

‘SİZDEN DUYUYORUM’

Savcı İrfan Fidan’ın Tahşiyecilere yönelik soruşturma kapsamında ele geçirilen MKE yapımı sarı renkli sis kutusu ile Ergenekon kapsamında Poyrazköy ve Ankara Gölbaşı’nda yapılan kazılarda ele geçirilen sarı sis kutusunun aynı seriden olduğunu belirterek, “Biliyor muydunuz?” diye sorması üzerine Ergüder, “Şu anda sizden duyuyorum” yanıtını verdi. Ergüder, “Radikal Tahşiye Grubu soruşturmasında Bahçelievler’deki apartmanda ele geçirilen bombalarla birlikte bulunan MKE yapımı sis kutusu ile ilgili neden irtibat sorulmadığı” sorusunu da “Bu konuda bilgim yoktur” diye yanıtladı. Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, savcılık sorgusunda “örgüt yöneticisi” olduğu suçlamasını reddetti. Savcılık ifadesinde Fetullah Gülen’in konuşmalarını takip etmediğini söyleyen Karaca, “Herkul.org adlı internet sitesindeki konuşmaları takip etmiyorum, Gülen’den talimat almam” dedi. Gülen’den aracılar vasıtasıyla talimat aldığı yönündeki suçlamaları reddeden Karaca, ifadesinde, “Ne Sayın Gülen’den talimat alırız, ne de ‘Biat edin, rahat edin’ diyen birtakım insanlardan... Mesleğin kurallarına, RTÜK kurallarına uygun, demokratik ve hukuk devleti için yayın yapıyoruz” diye konuştu.

‘HAYAL MAHSULÜ’

“Samanyolu TV’de yayınlanan Tek Türkiye ve Şefkat Tepe dizilerinin kim tarafından hangi amaçla hazırlandığı ve bu dizilerde Fethullah Gülen’in talimatı olup olmadığı” sorusuna Karaca, “Bu dizilerde Fethullah Gülen’den talimat alınmaz. Bu dizileri Ser Film A.Ş. adlı şirket teklifte bulunur. Bu şirket dışarıdan program yapar. Dizideki kişi ve kurumlar hayal ürünüdür” yanıtını verdi. Karaca, şöyle devam etti: “Bu, tarihe kara bir leke olarak geçer, hiçbir şekilde fikir katkım olmayan diziden suçlanarak bir terör örgütü yöneticisi olmak tarihe geçer. Sorgulanmam benim için şereftir.”

‘ONU GÜLEN’E SORUN’

Sorgusunda Fethullah Gülen’in konuşmaları da dinletilen Karaca, “Bu konuşmalarda kimi kastediyor? Karanlık Kurul’dan ne kastediliyor?” sorusuna karşılık “Bu konuların benimle ilgisi yok. Kendisine sorun” dedi. Karaca, şöyle devam etti: “Gülen’in Samanyolu Yayın Grubu’yla da hiçbir yasal ve kişisel bağı bulunmamaktadır. Gülen ile telefonda hiçbir zaman görüşmedim. Başbakan, Cumhurbaşkanı, bakanlar ile ABD’ye gittiğimde, Sayın Gülen müsait olunca görüştüğüm oldu. Bülent Arınç’la kendisini ziyarete gittim.” Eski İstanbul Organize Şube Müdürü, eski Siirt Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu ve Mustafa Altunbudak, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

ADLİYE KORİDORUNDA KAVGA

Ekrem Dumanlı'nın 3 avukatı da müvekkili hakime ifade verirken içeri girmek isted ancak hakim sadece bir avukata izin verdi. Bunun üzerine avukatlar ve adliye koridorlarında güvenlik önlemi alan polis arasında arbede çıktı. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)