BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakDumankaya % 50 ödeme ile ev sahibi yapacak----

Dumankaya % 50 ödeme ile ev sahibi yapacak

Dumankaya % 50 ödeme ile ev sahibi yapacak
15 Eylül 2015 - 06:22 www.finansgundem.com

Dumankaya, yatırımcının ödemelerini yarı yarıya paylaşacak. Karşılığında ise 10 yıl kiralama ve işletim gibi haklar Dumankaya'ya devredilecek

Dumankaya İnşaat, konut alıcısı için yeni bir finansman modelini devreye aldı. Buna göre yatırımcı ile yarı yarıya konutun bedelini ödeme yoluna gidecek olan dumankaya, karşılığında 10 yıl boyunca kiralama ve işletim hakkını devralacak. ‘Fifti-fifti’ adı verilen modele göre Dumankaya 10 yıllık bir gelir-getiri desteği veriyor. Örneğin, 200 bin liralık bir dairenin eğer yüzde 50’si peşin ödenir ve geri kalanı için de 10 yıllık kredi kullanılırsa Dumankaya’nın vaat ettiği getiri-destek, kullanılan krediyi karşılamış oluyor. 
Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, “Biz sizin dairenizi 10 sene boyunca profesyonel olarak işletiyoruz ve siz yüzde 50’sini ödeyip 10 sene boyunca dairenizi kullanmıyorsunuz. Ama bittiğinde yüzde 25 değerlenen bir konutun sahibi oluyorsunuz. Biz konut alıcısına 10 yıl boyunca ödeme yapıyoruz, o da o ödemeyle kredisini ödüyor. Konut almaya teşvik amaçlı. Ayrıca gevşettiğimiz yanları var, iki sene modeli görün, piyasa sizin umduğunuz gibi olursa modelden çıkabiliyorsunuz. Bu getiriler de yanınıza kalıyor” dedi.
Fifti-fifti modeli; hi-Fit, Flex Office Bahçeşehir, Miks projelerindeki konutlar için geçerli olacak.

Getiri desteği

Konut sektöründe satın alma süreçlerini yeniden yorumlayarak önemli bir boyut kazandıracaklarını vurgulayan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, sistemle getiri destek modeli oluşturduklarını söyledi. Dumankaya, “Fifti-fifti modeli’ne göre yatırımcı beğendiği konut için toplam bedelin yüzde 25’i ile yüzde 50’si aralığında kendi belirlediği bir miktarı peşinat olarak yatıracak. Dumankaya’nın anlaşmalı olduğu ya da tüketicinin tercih edeceği finans kuruluşları üzerinden kredilendirilecek kalan yüzde elli içinse Dumankaya, 10 yıl süreyle getiri destek ödemesini gerçekleştirecek. Bu süre boyunca daire sahibine düzenli ödenecek getiri desteği ile konut kredisinin kalan yarısı da Dumankaya tarafından finanse edilmiş olacak” dedi. 
 
‘Finansal kardeşlik’

Dumankaya’nın yatırımcıyla biraraya geldiği bir ‘finansal kardeşlik’ kurduğunu anlatan Uğur Dumankaya fifti-fifti finansman sisteminin rasyonel ve matematiksel bir model olduğunu ifade etti. Dumankaya, “Projelerimize çok güveniyoruz ve her birine Dumankaya güvencesini veriyoruz. Biz tüketiciye diyoruz ki; Dumankaya ortaya bir değer koyuyor. Bu değerin finansmanından, markalanmasına kadar gelin ortak çalışalım ve bu projeleri bir üst noktaya taşıyalım. Böylelikle Dumankaya’dan satın aldığınız konutunuzun yarısını Dumankaya güvencesi ödesin. Bu süreçte hem siz kazanın, hem de biz” diye konuştu. 
Yıl boyunca yaptıkları satışlarla ilgili de bilgi veren Dumankaya, yılın ilk 8 ayında çok iyi satış yaptıklarını belirterek, “Şimdiye kadar 260 milyon liralık satış yaptık. Geçen yıl aynı dönemde 238 milyon lira seviyesindeydik. Yıl sonuna kadar ise 500 milyon liralık ciro hedefliyoruz” dedi. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)