BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDudley'den faiz artırımı açıklaması----

Dudley'den faiz artırımı açıklaması

Dudley'den faiz artırımı açıklaması
15 Ekim 2015 - 20:48 www.finansgundem.com

New York Fed Başkanı William Dudley bu yıl ekonomide işlerin iyi gitmesi halinde faiz artışından yana olduğunu söyledi

New York Fed Başkanı William Dudley ABD ekonomisinin ılımlı büyümeyi sürdürmesi halinde bu yıl içinde faiz artırmasından yana olduğunu söyledi. 

Washington'da düzenlenen bir panelde konuşan Dudley, Fed'in Eylül ayında Çin ve büyümedeki belirsizliklere bağlı olarak faiz artırmama kararı aldığını belirtti.

Genel anlamda ekonominin iyi performans gösterdiğini ancak istihdam piyasasında daha fazla iyileşme olması gerektiğini söyleyen Dudley, ekonominin beklentiler doğrultusunda gitmesi durumunda bu yıl bir Faiz artışından yana olacağını kaydetti. 

Fed'in net bir stratejisi olduğunu ancak ekonomik görünümün belirsiz olduğunu ifade eden Dudley çok erken veya çok geç yapılan bir faiz artışının risk teşkil edeceğini söyledi. New York Fed Başkanı ayrıca gelişmekte olan ülkelerin Fed'den daha çok Çin'den etkilendiğinin de altını çizdi. 

Konuşmasında para politikasının siyasetten bağımsız olması gerektiğine de vurgu yapan Dudley bağımsız para politikasının sonuçlarının daha iyi olacağına dikkat çekti. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)