BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDudley'den Aralık'ta faiz artışı sinyali----

Dudley'den Aralık'ta faiz artışı sinyali

Dudley'den Aralık'ta faiz artışı sinyali
12 Kasım 2015 - 21:21 www.finansgundem.com

New York Fed Başkanı William Dudley ekonomideki koşulların yakın zamanda faiz artışı için hazır olacağını belirtti

New York Fed Başkanı William Dudley Aralık'ta faiz artış ihtimalinin verilere bağlı olduğunu, faiz artışı için gerekli şartların kısa zamanda 'tatmin edici' hale gelebileceğini söyledi.

Dudley, "Komite'nin para politikasında normalleşmeye başlamak için belirlediği şartlar yakın zamanda tatmin edici hale gelebilir" ifadesini kullandı.  New York'taki Ekonomi Kulübü'nde konuşan Dudley "Ekonomi yolunda görünüyor ve büyümenin trendin hafif üzerinde sürdürmesi olası" dedi. 

Enflasyon endişesi 
Ancak enflasyon konusunda endişeleri olduğunu dile getiren Fed yöneticisi enflasyonda aşağı yönlü baskının sürdüğüne dikkat çekti.  Dudley konuya dair "Endişeliyim çünkü enflasyonda %2'lik hedefimizin altında kalmayı sürdürüyoruz ve aşağı yönlü riskler de devam ediyor" yorumunu yaptı. Dudley Faiz artışının kademeli olmasını beklediğini de ifade etti. 

Yetkililerin faiz beklentileri 
Bugün St. Louis Fed Başkanı James Bullard sıfır faiz politikasına artık ihtiyaç olmadığını söylemiş Chicago Fed Başkanı Charles Evans faiz artışının kademeli olacağını ve 2016 sonunda %1'in altında faizin uygun olabileceğini belirtmişti. 

Başkan Yellen ise Kongre'deki konuşmasında Aralık ayını 'canlı bir ihtimal' olarak nitelemişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)