BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Dubai Belgeleri' skandalında ilk mahkumiyet----

'Dubai Belgeleri' skandalında ilk mahkumiyet

'Dubai Belgeleri' skandalında ilk mahkumiyet
08 Eylül 2021 - 20:53 www.finansgundem.com

Fransa’da 'Dubai Belgeleri' skandalında ilk mahkumiyet kararı verildi. Avrupalı zenginlerin, kara para aklama ve vergi kaçırma için kullandığı Dubai'deki bir şirkete dair belgelerde ifşa olan 2 iş insanı, vergi kaçırmakla suçlandı

Fransa’da L’Obs dergisinin Eylül 2018’de ulaştığı, Avrupalı zenginlerin vergi kaçırmak, para aklamak gibi işlemler için kullandığı Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Helin adlı şirkete dair binlerce dokümanla ortaya çıkan 'Dubai Belgeleri' skandalında ilk mahkumiyet kararı verildi.

Ulusal Mali Savcılık (PNF) tarafından skandalın Fransa ayağına dair Şubat 2019’da açılan soruşturma kapsamında belgelerde ifşa olan bir şirketin 2 yöneticisi vergi kaçırmakla suçlandı.

İş adamlarının, şirketin yıllık cirosunun her yıl yüzde 3’üne denk gelen kısmı için Dubai’deki Helin şirketi aracılığıyla sahte fatura düzenleyerek vergi kaçırdığı tespit edildi.

Savcılığın talebi mahkemece onaylandı

İki iş iş insanının bu şekilde 1,5 milyon euroyu vergiden muaf tuttuğu öğrenildi.

Savcılığın 2 iş insanı için talep ettiği 9 ay tecilli hapis ve 80 biner euro para cezası talebi mahkeme tarafından onaylandı.

Fransız L'Obs dergisi, Eylül 2018’de Avrupalı zenginleri kara para aklama, vergi kaçırma gibi işlemler için kullandığı Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Helin şirketine dair binlerce dokümana ulaşmıştı. Dubai Belgeleri olarak adlandırılan skandal sonrası Fransa ve İsviçre’de soruşturmalar başlatılmıştı.

NATO'dan "Taliban" açıklaması: Taahhütleri yerine getirmeli

 

Erdoğan, 15 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı

 

Bakan Muş, AB Komiseri ile görüştü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)